14 Ιουνίου 2013

Ο Νικος Μπατσικουρας δινει το στιγμα του εν οψη συνεδριου ΟΝΝΕΔ

Πολιτικό μανιφέστο για το νέο κοινωνικό στίγμα της ΟΝΝΕΔ έχει αρχίσει να θεωρείται από πολλούς, τόσο σε επίπεδο νεολαίας, όσο και σε επίπεδο κόμματος η τοποθέτηση του Νίκου Μπατσικούρα που κατατέθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΟΝΝΕΔ για τον συνεδριακό διάλογο. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έχοντας γνώση και αντίληψη...
της ανθρωπογεογραφίας της Οργάνωσης και των κοινωνικών συνθηκών, προσπαθεί με μεστό και περιεκτικό λόγο να θέσει το πλαίσιο και να αναδείξει τα επιμέρους στοιχεία που μπορούν να συνθέσουν το νέο κοινωνικό στίγμα της ΟΝΝΕΔ, ομολογουμένως σε μια δύσκολη για τις πολιτικές οργανώσεις συγκυρία. Παρόλο που το όνομα του εν λόγο στελέχους δεν έχει "παίξει" στη δημοσιότητα, ψάξαμε ρωτήσαμε κι όπως πως μας είπαν χαρακτηριστικά άνθρωποι που τον γνωρίζουν: δε θα αναμέναμε κάτι λιγότερο από τον "μπαρουτοκαπνισμένο" στις διαδικασίες Μεσσήνιο ΟΝΝΕΔίτη, ο οποίος έχει ζήσει την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ -εντός κι εκτός συνόρων- σε όλες τις εκφάνσεις τους, έχοντας χρήσει από στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Ηράκλειο, Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Βορείου Αγγλίας, Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας μέχρι και Τομεάρχης Έρευνας, Καινοτομίας & Νέων Τεχνολογιών στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ.

Μπατσικούρας: Συνθέτοντας το νέο κοινωνικό στίγμα για την ΟΝΝΕΔ της Γενιάς Μας.


Φίλες και φίλοι,

Το 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ είναι πλέον πραγματικότητα και είναι προ των πυλών. Ως συνέδριο «Αρχών & Θέσεων», είμαι βέβαιος πως μπορεί να συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό και ουσιώδη, τόσο στη θεμελίωση ενός επικαιροποιημένου ιδεολογικού προσανατολισμού, όσο και στην χάραξη των αναγκαίων για το μέλλον της Οργάνωσης μας πυλώνων και κατευθύνσεων που θα προσδώσουν ένα νέο, ακόμα πιο ξεκάθαρο και δυναμικό στίγμα στην ΟΝΝΕΔ της Γενιάς μας.

Άλλωστε η ΟΝΝΕΔ της Γενιάς μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο μας, τον Σάκη Ιωαννίδη, καλείται μέσα στην επόμενη τριετία να δώσει ακόμα περισσότερες μάχες για την επικράτηση των ιδεών μας. Τόσο εντός των σχολών, με αιχμή του δόρατος -αλλά και σημείο αναφοράς- τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Όσο και εκτός, σε επίπεδο κοινωνίας όπου καλείται να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη, ως η ψυχή και η καρδιά της παράταξης, στο πλευρό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του Αντώνη Σαμαρά.

Ως εκ τούτου, όλοι εμείς, η βάση της Οργάνωσης μας, μέσα από τις συνεδριακές διαδικασίες και τα θεσμικά όργανα, φέρουμε ακέραια την ευθύνη της επιτυχούς μεταλαμπάδευσης του οράματος και των ιδεών μας στην κοινωνία εν συνόλω, στον Ελληνισμό -απόδημο και μη- αλλά και ειδικότερα στις νεότερες γενιές -εντός κι εκτός συνόρων-.

Πρέπει λοιπόν, πρωταρχικά, να αναζητήσουμε τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους στοχευόμενα θα χτίσουμε τη δική μας μαγιά πολιτικών αρχών και θέσεων, οι οποίες με το πέρας των εργασιών του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ θα αποτελούν πλέον τις βασικές κατευθύνσεις στην επικαιροποιημένη Πολιτική μας Διακήρυξη.

Με σεβασμό στις ιστορικές μας καταβολές, αλλά και με συναίσθηση της σημερινής πραγματικότητας, χρωστάμε στη Γενιά μας μια Πολιτική Διακήρυξη η οποία δεν θα κοροϊδεύει, δεν θα λαϊκίζει, δεν θα χαϊδεύει αυτιά. Μια Πολιτική Διακήρυξη που θα στέκεται μακριά από θεωρητικές αοριστολογίες και στρογγυλοποιήσεις, αλλά αντίθετα θα είναι κοντά στις ανάγκες των νέων ανθρώπων. Μια Πολιτική Διακήρυξη που θα είναι πιο κοντά από ποτέ στους πολίτες μιας σύγχρονης κι ευνομούμενης κοινωνίας με όραμα, ελπίδα, μέλλον και προοπτική.

Ο ιδεολογικός πλουραλισμός που έχουμε πετύχει στην Οργάνωση μας, ο πολιτικός ρεαλισμός που μας διακατέχει σαν νοοτροπία, όπως και η επιτακτική ανάγκη της κοινωνίας για ουσιαστικές τομές σε δομές, νοοτροπίες και πρακτικές, αποτελούν πιστεύω τα κλειδιά για τη δημιουργία ενός πετυχημένου μίγματος πολιτικής το οποίο φέρει τα εχέγγυα να κερδίσει τους νέους και την κοινωνία.

Παράλληλα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της η απελθούσα διοίκηση. Η τριετία της Προεδρίας του Ανδρέα Παπαμιμίκου καταδεικνύει πως εκτός από την ύπαρξη ιδεών και θέλησης, σε ένα Πολιτικό Οργανισμό, η εργατικότητα, η μεθοδικότητα, η συνέπεια, η προσφορά, η προσαρμοστικότητα στις ανάγκες των εποχών και η επιλογή των κατάλληλων προσώπων αποτελούν εγγυήσεις για την ευρύτερη δυνατή απήχηση στην κοινωνία, την περεταίρω αποδοχή αρχών και θέσεων από αυτήν, κι εν τέλει την επιδιωκόμενη επικράτηση στον πολιτικό στίβο.

Με ορόσημο λοιπόν την αλλαγή πορείας που μαζί ξεκινήσαμε, συνεχίζουμε ενωμένοι, αυτή τη φορά με γνώμονα ένα ακόμα πιο ξεκάθαρο και δυναμικό στίγμα για την ΟΝΝΕΔ της Γενιάς μας.

Σας ευχαριστώ

Νίκος Μπατσικούρας

πηγή: http://synedrio.onned.gr/