11 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: «Αστεία τα σενάρια για νέα μέτρα λόγω του ναυαγίου της συμφωνίας με τη Gazprom»

«Αστειότητες» χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τα σενάρια για ενδεχόμενη λήψη νέων μέτρων λόγω του ναυαγίου με τη Gazprom για την πώληση της ΔΕΠΑ. Ταυτόχρονα απέδωσε εμμέσως πλην σαφώς την υπαναχώρηση της ρωσικής εταιρείας σε πιέσεις και παρεμβάσεις εκτός συνόρων.

«Ο διαγωνισμός για τις δύο εταιρίες, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, έγινε σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Σε πρώτη φάση επιδείχθηκε σημαντικό ενδιαφέρον, στη συνέχεια ζητήθηκαν και δόθηκαν εξηγήσεις και μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν είναι έξω και πέρα από εμάς...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, κάνοντας παράλληλα λόγο για «προσωρινή εμπλοκή» στον διαγωνισμό μεταβίβασης της ΔΕΠΑ.

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρεία που υπέβαλε σχετική προσφορά και εκτίμησε, ότι το τίμημα που θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Τόνισε δε, ότι μία συμφωνία με τους Αζέρους μπορεί να δώσει ώθηση και στο σχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, που αποτελεί στρατηγικής σημασίας στόχο για την Ελλάδα.