11 Ιουλίου 2013

Σταλινικού τύπου θέσεις για τα σώματα ασφαλείας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Για σταλινικού τύπου θέσεις κάνει λόγο η ΝΔ αναφερομένη σε αποσπάσματα τοποθετήσεων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η Συγγρού παραπέμπει στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου

Στις σχετικές θέσεις που παραθέτει η ΝΔ υπάρχει η επισήμανση πως «η επαναστατική, σοσιαλιστική κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει τον αστικό κρατικό μηχανισμό και να επανιδρύσει τη νέα εξουσία των εργαζομένων».

Μερικά από τα μέτρα για τη συνολική αναμόρφωση των σωμάτων ασφαλείας:

Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες, αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ειδικευμένου εργάτη, στρατιωτικά αποσπάσματα εργατικών οργανώσεων, απαγόρευση παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας στους χώρους τους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα, κατάργηση του αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας και μετατροπή τους σε πολιτοφύλακες και καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις».

«Αν δεν πρόκειται για λάθος, προφανώς πρόκειται για κωμωδία. Για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συζητείται στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτουμε ενδεικτικά αποσπάσματα αυτολεξεί», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.


Δειτε ΕΔΩ τις θεσεις του Συνεδριου