11 Ιουλίου 2013

Ο Σαμαράς στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει στις 8 Αυγούστου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς για να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο θέματα διμερούς συνεργασίας αλλά και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Η επίσκεψη ανακοινώθηκε ταυτόχρονα – ως είθισται – από τις δύο πλευρές.

Ο Λευκός Οίκος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως η επίσκεψη θα τονίσει τη δυναμική των σχέσεων των δύο χωρών που έχουν κοινά συμφέροντα και είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Όπως αναφέρεται η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ στις ελληνικές προσπάθειες για μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και προώθηση της επιστροφής στην ευημερία.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συζητήσει με την Έλληνα πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα κοινών ενδιαφερόντων και προκλήσεων, όπως η διμερής αμυντική συνεργασία, η συνεργασία στο εμπόριο και τις επενδύσεις, η περιφερειακή συνεργασία, οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης θα συζητηθεί το Κυπριακό και οι προοπτικές εξεύρεσης λύσης και οι εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και τη Συρία.