07 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Κλόζε έφτασε τα γκολ του Γκερντ Μίλερ στην εθνική Γερμανίας...αλλά σε 129 ματς αντί 62!

Ο γερμανοπολωνός σκόρερ χρειάζεται ακόμα 2 γκολ σε μουντιάλ για να ξεπεράσει και τον Ρονάλντο...

Ο Μίροσλαβ Κλόζε ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, ως ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας.

Ο άσος της Λάτσιο άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό του αγώνα με την Αυστρία και έφτασε τα 68 γκολ με τη «νατσιονάλμανσαφτ», όσα είχε και ο αξεπέραστος σκόρερ της Μπάγερ.

Το ρεκόρ κρατούσε 39 χρόνια, από το 1974 όταν και ο "βομβιστής" σημείωσε το 2-1 στον τελικο του ΠΚ με την Ολλανδία που ηταν και το τελευταίο του γκολ με την εθνικη καθώς μετά αποσύρθηκε σε ηλικία μόλις 28 ετών! Βέβαια από πλευράς συχνότητας σκοραρίσματος ο Μίλερ είναι ασύγκριτος, αφού έφτασε τα 68 γκολ σε 62 αγώνες, ενώ ο Κλόζε χρειάστηκε περισσότερους από τους διπλούς (129).

Ο Λαμ έφτασε τις 100 συμμετοχές

Τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Γερμανίας συμπλήρωσε ο Φίλιπ Λαμ στην αναμέτρηση με την Αυστρία. Από το 2004 και το και μετά αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος ο Φίλιπ Λαμ έχοντας συμμετοχή σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και τρία Euro. Από τότε, πέρασαν αρκετά για τον ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος στην αναμέτρηση με την Αυστρία έφτασε τις 100 συμμετοχές με τα «πάντσερ». Σε αυτά τα εννέα χρόνια ο 29χρονος ποδοσφαιριστής σημείωσε πέντε τέρματα (ένα από αυτά απέναντι στην Ελλάδα στο Euro 2012) και μπήκε στο «κλαμπ» των 100 μετά τους Μίροσλαβ Κλόσε, Λούκας Ποντόλσκι και Λόταρ Ματέους που έχει 150.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ