04 Σεπτεμβρίου 2013

Παντου υπαρχουν απατεωνες... το θεμα ειναι ποσοι ειναι: Γερμανοί εφοριακοί διαπιστώνουν ότι η φοροαποφυγή στη χώρα τους έχει αναχθεί σε «εθνικό σπορ»!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, οι Γερμανοί που διατηρούσαν καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει να επαναπατρίζουν τα κεφάλαια τους, όχι όμως για να τα μεταφέρουν σε γερμανικές τράπεζες, αλλά για να τα κρύψουν αποφεύγοντας τα σκληρά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τις φορολογικές αρχές της Γερμανίας, η φοροδιαφυγή έχει αναχθεί σε εθνικό σπορ στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2010, οι Γερμανοί και Βρετανοί είχαν καταθέσεις στην Ελβετία ύψους 164 δισ ελβετικών φράγκων. Αυτές οι καταθέσεις ποτέ δεν είχαν δηλωθεί ως εισόδημα στη χώρα.

Πάντως, οι αρχές έχουν επιδοθεί σε σαφάρι για τον εντοπισμό των αδήλωτων κεφαλαίων. Ιδιαίτερα, το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα επιστροφής κεφαλαίων, με τους πιο απίθανους τρόπους. Μέσα σε εσώρουχα, κορσέδες, πάνες ακράτειας... κέικ. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο που έχει αποφασίσει η γερμανική κυβέρνηση κυμαίνεται μεταξύ 10% και 25% των αδήλωτων κεφαλαίων.