02 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Γκάρεθ Μπέιλ στη Μαδρίτη ως ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών!

Το πιο σημαντικό μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού έλαβε τέλος το βράδυ της Κυριακής: Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε τη συμφωνία με την αγγλική Τότεναμ για την απόκτηση του Ουαλού Γκάρεθ Μπέιλ σε μια μεταγραφή που είναι η ακριβότερη όλων των εποχών.

Σύμφωνα με το BBC, το κόστος της μεταγραφής, άγγιξε το ποσό ρεκόρ των 100 εκατ. ευρώ. Ετσι ο Μπέιλ έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο, για τον οποίο η Ρεάλ είχε δώσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 94 εκατ. ευρώ.

Ο Μπέιλ είχε πάει στην Τότεναμ από τη Σαουθάμπτον το 2007, έναντι 11,7 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης ανέφερε ότι ο 24χρονος Ουαλός θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις την Δευτέρα και στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση του στη μία το μεσημέρι. Ο Μπέιλ θα υπογράψει συμβόλαιο για έξι χρόνια, με αποδοχές που σύμφωνα με την El Pais, θα ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ!

Το κόστος της μεταγραφής έχει προκαλέσει ήδη ποικίλα σχόλια ιδίως στην Ισπανία, η οποία μαστίζεται από μια χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίση και εκατομμύρια άνθρωποι ζουν μέσα στη φτώχεια και στην ανεργία. Πρόσφατα ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Τάτα Μαρτίνο είχε χαρακτηρίσει προσβολή προς τους πολίτες το να ξοδεύονται τόσα χρήματα.