02 Σεπτεμβρίου 2013

Χαλκιδική: Δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε...τα ξημερώματα

Στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης θα γραφτεί η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.

Και αυτό διότι η συνεδρίαση, που ήταν κατεπείγουσα, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα και για την ακρίβεια στις...05:30 του Σαββάτου (31/08). Οι δημοτικοί σύμβουλοι προσήλθαν αγουροξυπνημένοι και με καφέ ανά χείρας και κλήθηκαν να συζητήσουν για την έκδοση αδειών συμμετοχής των εμπόρων και επαγγελματιών στην γνωστή στη Βόρεια Ελλάδα, εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος.

Το περίεργο της ώρας έχει μια εξήγηση. Εδώ και 81 χρόνια που πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρη ποτέ δεν είχε απαιτηθεί και δεν είχε εκδοθεί καμία άδεια λειτουργίας. Φέτος, ωστόσο, υπάρχει μεγάλος φόβος για αυστηρούς ελέγχους της αστυνομίας στο πλαίσιο της πάταξης του παράνομου εμπορίου. Έτσι προς αποφυγή ματαίωσης της εμποροπανήγυρης, κάτι που θα είχε δυσμενείς συνέπειες για την τοπική κοινωνία, το δημοτικό συμβούλιο υποχρεώθηκε να συνεδριάσει λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη της με μοναδικό θέμα την έκδοση αδειών.

Για την ιστορία, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να εκδοθούν άδειες συμμετοχής στους εμπόρους.

Πληροφορίες από halkidikinews.gr