05 Οκτωβρίου 2013

Τα απίθανα επιχειρήματα από τις απολογίες της Χρυσής Αυγής

Το μαύρο – άσπρο επιχείρησε να κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά την απολογία του στον ανακριτή, ενώ προσπαθώντας να πείσει ότι η Χρυσή Αυγή δεν σχετίζεται με το "Führer Prinzip" δηλαδή την Αρχή του Ηγέτη, είπε πως όλες οι αποφάσεις της Χ.Α. Λαμβάνονται από συλλογικά όργανα, παρά το γεγονός ότι οι προσοχές μπροστά στον αποκαλούμενο αρχηγό και όχι γενικό γραμματέα, Νίκο Μιχαλολιάκο, δίνουν και παίρνουν.

"Θεωρώ πολιτικά, νομικά και ηθικά απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση διότι πρόκειται για κόμμα που στην προμετωπίδα των προγραμματικών του θέσεων βρίσκεται η πάταξη της εγκληματικότητας", είπε ο Ηλ. Κασιδιάρης.

Ωστόσο ο Ηλ. Κασιδιάρης τήρησε το νόμο της σιωπής σχετικά με την προστασία που "πουλάνε" σύμφωνα με μάρτυρες μέλη της Χρυσής Αυγής και δεν αποκάλυψε το παραμικρό στον ανακριτή.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος παρουσίασε εαυτόν σαν θύμα τρομοκρατικών οργανώσεων και διέψευσε και αυτός ότι η οργάνωση είναι νεοναζιστική χρησιμοποιώντας απίθανα επιχειρήματα όπως αυτό:

"Ο βηματισμός δεν νομίζω ότι παραπέμπει σε ναζιστικά πρότυπα διότι κατ' αυτόν τον τρόπο ναζιστική τεχνοτροπία θα έπρεπε να είναι το βάδισμα της Προεδρικής Φρουράς κάθε Κυριακή, που βγαίνει συντεταγμένα στον Άγνωστο Στρατιώτη, των προσκόπων, των εθελοντών της ομάδας διάσωσης και λοιπών".

Ο προφυλακισμένος Γιάννης Λαγός, συναγωνίζεται σε εφευρετικότητα τον Ηλ. Παναγιώταρο καθώς ανέφερε στην απολογία του:

"Δεν είναι αληθές ότι υπάρχει γενική πρακτική συντεταγμένης κίνησης τμημάτων οπαδών μας σαν να πρόκειται για στρατιωτικό άγημα. Αυτό συνέβη μόνο μία φορά στις πρόσφατες εκδηλώσεις μνήμης στο Μελιγαλά , στο πλαίσιο των οποίων αποφασίστηκε να κινηθεί ένα τμήμα 30 περίπου ατόμων συντεταγμένα με σκοπό την απόδοση τιμών στα θύματα της περιόδου εκείνης. Δεν υπάρχει γενικευμένη πρακτική συντεταγμένης κίνησης. Δεν υπάρχει κανένας κεντρικός σχεδιασμός ούτε κεντρική εντολή για ομοιομορφία στην εμφάνιση των μελών ή των υποστηριχτών της Χρυσής Αυγής. Είναι δική τους απόφαση η επιλογή της ενδυμασίας τους".

megatv.com