05 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος ο πρώην διοικητής του Τμ .Ασφαλείας του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας του Αγιού Παντελεήμονα, Αθανάσιος Σκάρας, σε βάρος του οποίο σχηματίστηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, «ξέπλυμα» χρήματος και άλλα αδικήματα. Τη Δευτέρα η δίκη της Σκορδέλη, που συνδέεται και με την υπόθεση του εν λόγω πρώην διοικητή.

Ειδικότερα ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας του Αγιού Παντελεήμονα, Αθανάσιος Σκάρας, φαίνεται να έδινε μετανάστες στη Χρυσή Αυγή, ενώ έθαβε και καταγγελίες για δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Επίσης σύμφωνα με τις κατηγορίες έστελνε στη Χρυσή Αυγή κατοίκους της περιοχής που ζητούσαν τη συνδρομή της αστυνομίας για διάφορες υποθέσεις τους. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Εν τω μεταξύ η γνωστή «αγανακτισμένη» Θέμις Σκορδέλη, ενεργό μέλος και υποψήφια της νεοναζιστικής οργάνωσης και υπόδικη για μαχαίρωμα μετανάστη, θα δικαστεί τη Δευτέρα για τα ευρήματα στο σπίτι της. Υπενθυμίζεται πως η δίκη για το μαχαίρωμα Αφγανού έχει αναβληθεί οκτώ φορές καθώς προσκομίζει πιστοποιητικά από ψυχιατρική κλινική, τα οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες, της χορηγεί ψυχίατρος μέλος της Χρυσής Αυγής, διευθυντής σε ένα από τα 9 ψυχιατρικά τμήματα του ΨΝΑ.

Η Σκορδέλη, από τα ευρήματα στο σπίτι της μεταξύ των οποίων και «χάρτες» για σπίτια μεταναστών, κατηγορείται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής κροτίδων και της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς βρέθηκαν τσάντες με μαϊμού προϊόντα και παράνομα CD. Πληροφορίες ανέφεραν πως στο σπίτι της βρέθηκαν 145.000 ευρώ. Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται πως βρέθηκε βιβλιάριο με «μεγάλο χρηματικό ποσό».

«Δεν υπήρξαν ποτέ 140.000 ευρώ, αλλά 140.000 δρχ.» αναφέρει η συνήγορός της Χριστίνα Τσαπάζη, «και μάλιστα σε βιβλιάριο που δεν είχε ανοίξει καν η ίδια, αλλά ο πατέρα της το 1974. Επίσης δεν βρέθηκαν στο σπίτι της παρά 17 δυναμιτάκια και κάποιες τσάντες-μαϊμού Luis Vuitton. Όσο για την υπόθεση του Θανάση Σκάρα το λάθος δεν είναι της Σκορδέλη, αλλά του συστήματος που δεν τον συνέλαβε».