03 Οκτωβρίου 2013

Περίεργα πράγματα!! "Τον αναγνώρισαν οι μάρτυρες, τον ελευθέρωσαν οι ανακριτές"

Ελεύθερος αφέθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα ο άνδρας που έχει αναγνωριστεί και περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες ως τον συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος βγήκε από το ΙΧ και διέφυγε χτυπώντας μάλιστα έναν αστυνομικό.

"Κάποια στιγμή είδα από πίσω μου ένα ασημί μακρύ αυτοκίνητο να πηγαίνει ανάποδα την Τσαλδάρη και να σταματάει σχεδόν μπροστά από τη στάση του λεωφορείου, που στεκόταν το ένα από τα παιδιά. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε και πήρε 'αγκαλιά' το παιδί και κάτι έκανε. Τότε ήρθε η αστυνομία και βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να χτυπήσει, έναν αστυνομικό και μετά έφυγε τρέχοντας", είπε μια εκ των μαρτύρων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Π. Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός αναφερόμενος στο θέμα αυτό είχε πει:

"Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν κι άλλα άτομα. Εμείς είχαμε εντοπίσει την υποψία μας για έναν συνοδηγό πλην όμως εδώ απεδείχθη με άλλη μαρτυρική κατάθεση ότι υπήρχαν και δύο γυναίκες στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου".

Άλλη μάρτυρας της υπόθεσης της δολοφονίας αναφέρει:

"Είδα ότι βγήκε από το ασημί αυτοκίνητο, που είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα, από τη θέση του συνοδηγού, ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι. Άρχισε να τρέχει, ενώ ο οδηγός έμεινε εκεί".

Ωστόσο ο Γ. Ρουπακιάς στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι είχε συνεπιβάτη, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ξένο κινητό που είχε βρεθεί και ανήκε στο συγκεκριμένο άτομο είχε πει ότι ο φίλος του είχε ξεχάσει το τηλέφωνο του εκεί και πρόσθεσε:

"Τον Κ.... τον πήρα τηλέφωνο για να έρθει για καφέ, αλλά δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Πηγαίνω στην ιχθυόσκαλα που δουλεύω χαράματα και δεν είχε νόημα να γυρίσω σπίτι γιατί θα έπιανα δουλειά στις 02:00 – 02:30 το πρωί και τους πήρα τηλέφωνο. Ο Ευθύμιος Κ..... είναι πατέρας του Ιωάννη στο κινητό αυτό τον παίρνω πάντα. Μια μέρα πριν ο Κ...... μου είχε δώσει το κινητό του, είναι αυτό που βρέθηκε στο αυτοκίνητο μου και κατασχέθηκε. Είχα ξεχάσει ότι μου έδωσε το κινητό του γι' αυτό και τον κάλεσα".

Οι ισχυρισμοί του Γ. Ρουπακιά κατέπεσαν όχι μόνο από τις μαρτυρίες των αυτοπτών αλλά και από το γεγονός ότι μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποδείχθηκε ότι από το κινητό του χρυσαυγίτη, που υποτίθεται ότι είχε ξεχαστεί στο αυτοκίνητο, έγιναν πολλά τηλεφωνήματα έως και λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία. Εκτός όμως από όλα αυτά τα στοιχεία, η εμπλοκή του χρυσαυγίτη στην φονική επίθεση, επιβεβαιώνεται και από τη συνομιλία - σοκ που είχε η αδελφή του δολοφόνου με μία φίλη της και κατέγραψε η αντιτρομοκρατική.

Η αδελφή του Ρουπακιά μιλάει εξοργισμένη για τη στάση του αδελφού της, τον οποίο όπως φαίνεται, πιέζει να μιλήσει για το ρόλο αυτού του δεύτερου προσώπου, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι μαχαίρωσε και αυτό τον Παύλο Φύσσα και αναφέρει:

Φίλη: Μήπως εκείνο το καραφλό το άτομο που βγήκε απ' το αμάξι, συνοδηγού έδωσε την άλλη;

Αδελφή Ρουπακιά: Αυτό δεν λέω κι εγώ; Εδώ και ένα μήνα σχεδόν;

Φίλη: Κατάλαβες τώρα;

Αδελφή Ρουπακιά: Και το λέω και στο ξαναλέω.

Φίλη: Τι έχει γίνει.

Αδελφή Ρουπακιά: Και μου λέει όχι. Όχι, όχι, όχι. Οχιά δυμούτσουνη του λέω.

Φίλη: Όχι ρε βλάκα πες του. Μου πες ότι έριξες μια, πες του. Εδώ λένε ότι έχει δύο, και μια στην καρδιά και συ μου λες ότι στα πλευρά του την έδωσες. Ο καράφλας ποιος είναι;

Αδελφή Ρουπακιά: Δεν ξέρω.

Φίλη: Και δεν μιλάς πες του.

Αδελφή Ρουπακιά: Δεν ξέρω