08 Οκτωβρίου 2013

Απειλούσαν με θάνατο τον "Απόστρατο"

Σοκ προκαλούν τα όσα καταγγέλλει στην απολογία του ο Γιώργος Δήμου, ο οποίος είναι γνωστός με το παρατσούκλι "Απόστρατος" και εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τηλεφωνήματα που βρέθηκαν να έχει κάνει στον Ρουπακιά και σε άλλα πρόσωπα-κλειδιά αμέσως μετά το φονικό.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Έθνος", που δημοσιεύει αποσπάσματα από την απολογία του, ο εν λόγω μάρτυρας δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του για να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις που θα ξεσκέπαζαν τη δράση του Πυρήνα της Νίκαιας.

Ο "Απόστρατος" λέει ότι μετά το φονικό χρυσαυγίτες που λογοδοτούσαν στον βουλευτή Γιάννη Λαγό τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν. Η πρώτη επαφή έγινε με τηλεφώνημα το μεσημέρι της επόμενης ημέρας από τη δολοφονία, σύμφωνα με τον Δήμου, ο οποίος αναφέρει:

"Την Πέμπτη το μεσημέρι δέχτηκα στο κινητό μου τηλέφωνο μία κλήση. Απάντησα και κάποιος άνδρας ισχυρίστηκε ότι είναι ο Τσανίκας από την τοπική της Νίκαιας. Του είπα πως δεν τον γνωρίζω και μου απάντησε 'τέλος πάντων, ο Λαγός μου είπε να πας γύρω στις 17.00-17.30 στα κεντρικά γραφεία στη Μεσογείων'. Τον ρώτησα τι θα μπορούσε να θέλει εμένα ο Λαγός και μου είπε πως θα μου τηλεφωνούσε αργότερα να με ενημερώσει, όπως κι έκανε μισή ώρα. Απαίτησε να πάω στην Πλατεία Βενιζέλου στον Κορυδαλλό (ακυρώθηκε η Μεσογείων) και του είπα πως δεν μπορώ να πάω, διότι δεν έχω μεταφορικό μέσο και η θερμοκρασία είναι υψηλή. Ρώτησε πού μένω και όταν του είπα στην Παλαιά Κοκκινιά, είπε 'τότε έλα στους Αγίους Αναργύρους στη Νίκαια με ό,τι μέσο μπορείς γιατί θέλω να σου μιλήσω' ".

Τελικά, ύστερα από αφόρητη πίεση έκλεισε στη Νίκαια ραντεβού με τον χρυσαυγίτη ο οποίος δρούσε -όπως καταγγέλλει- για λογαριασμό του βουλευτή Λαγού. Εκεί τον απείλησε ότι αν ανοίξει το στόμα του θα τον κάνουν να υποφέρει μέχρι να τον σκοτώσουν. Λέει σχετικά στην απολογία του:

"Άκου να δεις Δήμου, είσαι ο μόνος που πήρες τηλέφωνο τον Ρουπακιά, θα πεις ότι ήσουν τυχαία στο Κερατσίνι εκείνο το βράδυ και είδες φασαρία και πήρες τηλέφωνο τον Ρουπακιά και του είπες 'έλα γιατί γίνεται φασαρία'. Ακου να δεις, πιο καλά να πας φυλακή εσύ, παρά να πιάσουν τον πυρήνα της Νίκαιας. Αν δεν πεις αυτά που σου λέω, να ξέρεις ότι θα σε κάνουμε να υποφέρεις μέχρι να σε σκοτώσουμε. Στο λέω να το καταλάβεις καλά, τους προδότες εμείς τους σκοτώνουμε, το κατάλαβες; Μην τυχόν πας στην Αστυνομία να πεις ότι σε απείλησα, γιατί θα το μάθω αμέσως".

Όπως ειπε στον ανακριτή ο απόστρατος ύστερα από αυτό το ραντεβού άρχισε να ζει έναν απίστευτο εφιάλτη. Έμεινε κλεισμένος σπίτι του για τρεις ημέρες χωρις να απαντά στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που δεχόταν από τους χρυσαυγίτες, μέχρι που αποφάσισε να φύγει από το σπίτι του και να κοιμάται σε παγκάκια σε διάφορες περιοχές. Σημειώνει σχετικά:

"Την 28η Σεπτεμβρίου και ημέρα Σάββατο, στις 09.00 η ώρα, είχα ξανά αναπάντητη κλήση από τον αριθμό που με είχε καλέσει ο Τσανίκας. Τότε αποφάσισα να φύγω από το σπίτι μου χωρίς να ενημερώσω για τον προορισμό μου, τον οποίο δεν γνώριζα ούτε ο ίδιος. Πίστεψα ότι θα μου κάνουν κακό και φοβόμουν ότι θα με σκοτώσουν. Είχε θολώσει το μυαλό μου. Πήρα τα φάρμακά μου και έφυγα χωρίς να πω σε κανέναν τίποτα. Στη σύζυγό μου που με ρώτησε πού πηγαίνω, είπα ότι πάω σε μια δουλειά και έκτοτε κοιμόμουν σε παγκάκια στην Αθήνα και στον Πειραιά. Γυρνούσα στους δρόμους. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιο λόγο αυτός ο άνθρωπος ήθελε να καταστρέψει την οικογένειά μου σκοτώνοντάς με. Δεν ήξερα πού να κατευθυνθώ για να βρω προστασία, την οποία εντέλει ζήτησα από τον δικηγόρο μου".

Καταθέτει εκ νέου μέλος για να δώσει στοιχεία

Κρίσιμη θεωρείται η συμπληρωματική απολογία που ζήτησε να δώσει ο χρυσαυγίτης ο οποίος πριν από τη δολοφονία του Φύσσα ήταν στη ίδια καφετέρια με τον 34χρονο μουσικό και ήταν αυτός που ειδοποίησε το τάγμα εφόδου να συγκεντρωθεί στο σημείο.

Το άτομο αυτό "έσπασε" το βράδυ της προηγουμενης παρασκευής, όταν μετά την απολογία του έμαθε ότι θα προφυλακιστεί.

Πάντως, ένα από τα πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής που έσπασαν την ομερτά και έχουν καταθέσει, καταγγέλλει ότι σε όλες οι επιθέσεις τους οι χρυσαυγίτες είχαν στόχο να σκοτώσουν:

"Όλες οι επιθέσεις προς τους μετανάστες δεν είχαν σκοπό εκφοβιστικό, αλλά δολοφονικό, αφού πετάγαμε αναμμένα καπνογόνα στο κρεβάτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν, με κίνδυνο να σκοτωθούν, να τραυματιστούν βαριά ή να προκληθεί πυρκαγιά. Σε πολλές περιπτώσεις μάς υποδείκνυαν σπίτια μεταναστών και μας έλεγαν να εκσφενδονίσουμε από ασφαλή απόσταση ναυτικές φωτοβολίδες, γνωρίζοντας ότι από απόσταση 400 μέτρων φεύγουν ευθύβολα".

megatv.com