26 Οκτωβρίου 2013

Το παρασκήνιο της γυναίκας πάνω στο άρμα στην παρέλαση-Θα παρελάσουν και καινούρια Λέοπαρντ

Η Αρχιλοχίας Ειρήνη που έκλεψε τις εντυπώσεις ανεβασμένη πάνω στο άρμα Μ-109 ως πυροβολητής, κατά τη διάρκεια των σημερινών δοκιμές της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν να συμμετέχει. Ήταν από τα εφεδρικά πληρώματα.

Επειδή όμως η φωτογραφία της έπαιξε παντού και δημιουργήθηκαν εντυπώσεις...
δεν θα μπορούσε πλέον να λείψει από την παρέλαση. Έτσι και έγινε η ανατροπή. Αποφασίστηκε, όπως θέλουν οι πληροφορίες, να πρωταγωνιστήσει στην παρέλαση της Δευτέρας αφού... ψηφίστηκε από το κοινό.

Ωστόσο δεν είναι η μόνη γυναίκα που υπηρετεί ως μέλος πληρώματος στα άρματα μάχης. Σύμφωνα με το ΓΕΣ πάνω από εκατό γυναίκες σκαρφαλώνουν και μπαίνουν μέσα στα άρματα μάχης ως μέλη πληρώματος τεθωρακισμένων . Μόνο στην 23η Ταξιαρχία που έχει τα καινούρια υπερσύγχρονα άρματα μάχης Λέοπαρντ υπηρετούν 15 γυναίκες. Μάλιστα αρκετές γυναίκες υπαξιωματικοί από τα τεθωρακισμένα συμμετείχαν και στην τελευταία φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2013 που πραγματοποιήθηκε με αληθινά πυρά στον Έβρο.

Η ύπαρξη δηλαδή του γυναικείου φύλλου σε αυτά τα σύγχρονα και σκληρά οπλικά συστήματα, προκάλεσε εντύπωση και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο. Και το διαπίστωσε όταν πήγε να συγχαρεί τα μέλη των πληρωμάτων από τα τεθωρακισμένα που συμμετείχαν επιτυχώς στις βολές.

Θα παρελάσουν και καινούρια Λέοπαρντ

Τις τελευταίες ώρες αποφασίστηκε να συμμετάσχουν στην παρέλαση και επτά κανούργια υπερσύγχρονα άρματα μάχης τύπου Λέοπαρντ (Leopard-2A6 HEL), που θα έρθουν από τη Ξάνθη.

Επίσης τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που θα αγκυροβολήσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου δεν δαπάνησαν επιπλέον καύσιμα καθώς ενέταξαν τη μεταφορά τους εκεί σε ασκήσεις.

Γ.Κοκ.

http://newpost.gr/post/287629/to-paraskhnio-ths-amazonas-sthn-parelash#ixzz2imU8wcPW