04 Οκτωβρίου 2013

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί ότι ο Τσίπρας είναι εκτός τόπου και χρόνου; Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/243252/kedikoglou-o-suriza-omologei-oti-o-tsipras-einai-ektos-topou-kai-hronou-/#ixzz2gkqe1oWY Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Euronews σχετικά με την σύλληψη Μιχαλολιάκου.

"Η σπουδή της κυβέρνησης να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δείξει ότι παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα στη Δικαιοσύνη, δημιούργησε την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι εδώ πρόκειται για μία πολιτική απόφαση, την πεποίθηση δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία. Συνεπώς, είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα", είπε ο κ. Τσίπρας στο Euronews.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι με τα όσα είπε γίνεται υπερασπιστής του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής.

"Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει την πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη, δικαιολογημένα δημιούργησε στην κοινή γνώμη το αίσθημα ότι η δικαστική απόφαση για τη σύλληψη του κ. Μιχαλολιάκου δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα!! Ο κ. Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον καλύτερο συνήγορο και υπερασπιστή τους. Θερμά συγχαρητήρια" είπε ο κ. Κεδίκογλου.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σκληρή. Στελέχη του απάντησαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την αποφυλάκιση των βουλευτών και όχι για το Νίκο Μιχαλολιάκο και ότι σκοπίμως παράφρασε ο Σίμος Κεδίκογλου την δήλωση Τσίπρα, ώστε να εμφανίσει την αξιωματική αντιπολίτευση ως συνήγορο της Χρυσής Αυγής.

"Σε μια πρωτοφανή απόπειρα αλλοίωσης πρόσθεσε στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόφαση της δικαιοσύνης που αφορούσε την απελευθέρωση των τριών της Χρυσής Αυγής δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα, την φράση 'απόφαση για την σύλληψη του Μιχαλολιάκου δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα'. Καταλήγοντας έτσι στο αβίαστο και λαθραίο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνήγορος της Χρυσής Αυγής. Άραγε μέχρι που μπορεί να φθάσει ο κατήφορος του κυβερνητικού εκπροσώπου", τόνισε η Κουμουνδούρου.

"Όταν ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα δεν είναι ο καλύτερος συνήγορος του προφυλακισμένου κ. Μιχαλολιάκου και της ΧΑ; Που είναι ο γκεμπελισμός;", ανταπάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πριν λίγο, επανερχόμενος στο θέμα, ο Σίμος Κεδίκογλου, αφού διατυπώνει το ερώτημα αν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν να πείσουν ότι η χθεσινή, επικριτική για τη δικαιοσύνη, δήλωση του κ. Τσίπρα αφορούσε προχθεσινές εξελίξεις και η προχθεσινή του, υποστηρικτική για τη δικαιοσύνη δήλωση, ήταν για τις χθεσινές εξελίξεις, τονίζει:

«Ομολογούν, δηλαδή, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου ή μήπως βλέπει τη Δικαιοσύνη a la carte;».