05 Οκτωβρίου 2013

Tι φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ο Ηλ. Παναγιώταρος

Ως θύμα πολιτικών επιθέσεων πολιτικής βίας φέρεται να εμφανίστηκε κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως έχει υπάρξει θύμα μαχαιρώματος κι εμπρηστικής ενέργειας. «Είμαι θύμα πολιτικής βίας και όχι θύτης», φέρεται να είπε.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος αναφέρθηκε εκτενώς στον ρόλο και τις αρμοδιότητες που έχει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής του οποίου, όπως είπε, περιγράφοντας συγκεκριμένα περιστατικά, η άποψή του στην λήψη ιδιαιτέρως σοβαρών αποφάσεων έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Αναφερόμενος στο «εγέρθητι» υποστήριξε όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, ότι ήταν αυτόβουλη ενέργεια του Π. Γερμένη, ενώ σε ερώτηση των ανακριτών αν η Χρυσή Αυγή έχει σχέση με το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ, φέρεται να απαντά:

«...Καταρχάς έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως κάθε έλληνας πολίτης και όχι μόνο. Δηλώνουμε έλληνες εθνικιστές και είμαστε περήφανοι για αυτό σαν τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας που πολεμούσαν για μήνες ολόκληρους στα βουνά της Β. Ηπείρου τους ιταλούς κατακτητές και στην συνέχεια στα οχυρά Μεταξά τους γερμανούς κατακτητές. Την ίδια στιγμή που οι σύγχρονοι επικριτές μας είναι οι ιδεολογικοί απόγονοι αυτών που αρνούνταν να πολεμήσουν στο ελληνοϊταλικό μέτωπο και σύμμαχοι των γερμανών μέχρι το 1941 που έγινε η γερμανική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση. Η απόδοση του χαρακτηρισμού του ναζιστή είναι στα πλαίσια της μαύρης προπαγάνδας των πολιτικών μας αντιπάλων. Το επίσημο σύμβολο μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος που είναι κατατεθειμένο και στο ένα και μοναδικό νόμιμο καταστατικό του κόμματος. Δεν υπάρχουν στις εκδηλώσεις μας ναζιστικά σύμβολα όπως αγκυλωτοί σταυροί ή άλλα παρόμοια σύμβολα».

Ο Ηλίας Παναγιώταρος φέρεται να υποστηρίζει πως ο βηματισμός δεν παραπέμπει σε ναζιστικά πρότυπα «διότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο ναζιστική τεχνοτροπία θα έπρεπε να είναι και το βάδισμα της προεδρικής φρουράς κάθε Κυριακή που βγαίνει συντεταγμένα στον Άγνωστο Στρατιώτη, των προσκόπων, των εθελοντών της ομάδας διάσωσης και λοιπών».

Για τους μετανάστες
Απαντώντας σε ερώτηση των ανακριτών για τη θέση της Χρυσής Αυγής έναντι των μεταναστών, ο Ηλίας Παναγιώταρος απαντά:

«Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρη και εφόσον χρειάζεται νόμιμο εργατικό δυναμικό προσωπικό τότε να γίνεται επιλογή των νομίμων προσκληθέντων στη χώρα και επαναπροώθηση όλων των μεταναστών στη χώρα προέλευσης τους», ενώ αναφερόμενος σε περιστατικά που περιγράφονται στις δικογραφίες σχετικά με τους μετανάστες, φέρεται να λέει: «Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι οι συγκεκριμένες ποινικές δικογραφίες έχουν οποιαδήποτε σχέση με εμένα προσωπικά και τη Χρυσή Αυγή. Τόσο τα πρόσωπα των δραστών όσο και τα περιστατικά που περιγράφονται στις δικογραφίες είναι παντελώς άγνωστα σε εμένα και τη Χρυσή Αυγή. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη απόπειρα σύνδεσης της Χρυσής Αυγής με τα περιστατικά αυτά είναι μεθοδευμένη και εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Και πουθενά δεν προέκυψε εμπλοκή της Χρυσής Αυγής. Να υπενθυμίσουμε το περιστατικό της οδού Αναξαγόρα όπου είχε δολοφονηθεί ένας παράνομος μετανάστης και επιχειρήθηκε να χρεωθεί η δολοφονία στη Χρυσή Αυγή με ψευδομάρτυρες και αποδιώχθηκε στη πορεία ότι ο δράστης της δολοφονίας είναι και αυτός λαθρομετανάστης και το έγκλημα έγινε στο πλαίσιο διακίνησης ναρκωτικών».

Για τις μαρτυρικές καταθέσεις
«Οι αναφερόμενες καταθέσεις που βασίζονται ουσιαστικά σε δύο ανώνυμους μάρτυρες τον Α και Β, αποτελούν ασόβαρα μυθεύματα και από αυτές προκύπτουν ευθέως τα ταπεινά ελατήρια των μαρτύρων. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με πολύ μεγάλη πιθανότητα έως βεβαιότητα την ταυτότητα των ψευδομαρτύρων αυτών, οι οποίοι είναι εντελώς αναξιόπιστοι και εξυπηρετούν συμφέροντα δικά τους ή άλλων. Περισσότερα επί αυτών μπορεί να σας πει ο συγκατηγορούμενος μου Ιωάννης Λαγός Τα άτομα αυτά είχαν πλησιάσει την τοπική οργάνωση της Νίκαιας και του Πειραιά οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του κου Λαγού. Δεν υπάρχουν μηχανοκίνητες ομάδες ούτε βέβαια ομάδες ανηλίκων (Κένταυρος) Ειδικώς για τους ανηλίκους πρέπει να σημειώσω ότι απαγορεύεται η προσέλευση τους ασυνόδευτοι ενώ για τους Κενταύρους πρέπει να ζητηθούν οι σχετικές εξηγήσεις από τον παλιό Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και νυν Πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη».

Για τη δολοφονία του Φύσσα
Σε ερώτηση των ανακριτών που αναφέρθηκαν σε κατάθεση μάρτυρα σύμφωνα με την οποία η δολοφονία του Π. Φύσσα στις 17/9/2013 σχεδιάστηκε κεντρικά από τον Μιχαλολιάκο και τους στενούς του συνεργάτες Ηλία Κασσιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο και Ιωάννη Λαγό, ο κατηγορούμενος φέρεται να απαντά:

«Ως προς το πρώτο σκέλος που αφορά τις κατηγορίες του γνωστού ψευδομάρτυρα Ψαρρά και αθεράπευτα πολέμιου της Χρυσής Αυγής απαντώ ότι πρόκειται περί μυθευμάτων σεναρίου επιστημονικής φαντασίας που χωρίς κανένα στοιχείο επιχειρεί να μας εμπλέξει στο ατυχές και συμπτωματικό γεγονός της απώλειας του Φύσσα. Όσο για το τηλεφώνημα που δέχτηκα στις 21:03 το βράδυ από τον κο Λαγό είναι άσχετο με το συμβάν και πιθανότατα αφορούσε την επικείμενη διανομή τροφίμων που θα γινόταν στην τοπική της Νίκαιας το επόμενο Σάββατο».

Για την επίθεση στο Πέραμα
«Η Χρυσή Αυγή ως νόμιμο πολιτικό κόμμα έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και στο συνδικαλιστικό χώρο. Με απόλυτη επιτυχία έχει γίνει η συνδικαλιστική παράταξη στους οδηγούς ταξί, λεωφορείων αστικών συγκοινωνιών και αλλού. Έτσι και μετά από πρόσκληση εργαζομένων στη Ζώνη Περάματος πήγαμε για να ξεκινήσουμε τις επαφές για τη δημιουργία σωματείου. Η Πρώτη επαφή ήταν πολύ καλή μαζεύτηκαν πολλοί εργαζόμενοι παρά τις απειλές του συνδικάτου μετάλλου του οποίου ηγείται ο αποδεδειγμένα γνωστός τραμπούκος του ΠΑΜΕ κος χχχ που μέχρι την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής θεωρούσαν τη Ζώνη τσιφλίκι τους Οι λόγοι ήταν πύρινοι όπως λέει και ο κος Πουλικόγιαννης και ενδεχομένως να υπήρχαν απαντήσεις στις λεκτικές του προκλήσεις. Όμως η οξύτητα των λόγων μου βρίσκεται στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητες και δε σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι προκάλεσε ή είχε οποιαδήποτε σχέση με τα όποια επεισόδια που έγιναν ένα μήνα αργότερα. Ήταν ένα τυχαίο γεγονός και δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή αυγή. Προσωπική μου άποψη είναι ότι λόγω της πολύ μεγάλης αποδοχής του νέου σωματείου που ιδρύεται στη Ζώνη είναι η αιτία που υπάρχουν πολλοί κατηγορούμενοι από την περιοχή. Χαρακτηριστικά αναφέρω τον κο χχχ , ο οποίος δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, γνωριστήκαμε στη Ζώνη και πρωτοστάτησε στην ίδρυση του σωματείου. Υπάρχουν κατηγορούμενοι στην παρούσα υπόθεση των οποίων η εμπλοκή οφείλεται στη συμμετοχή τους στην ίδρυση του σωματείου εργαζομένων μη ελεγχόμενου από το ΠΑΜΕ. Πιστεύω ότι ενέπλεξαν και το βουλευτή Μίχο στην παρούσα υπόθεση καθ΄ υπόδειξιν των στελεχών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ».

Ο Ηλίας Παναγιώταρος φέρεται να υποστήριξε ότι «…Ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο έχω συλληφθεί. Είμαστε πεντακάθαροι σαν διαμάντι και εγώ και η Χρυσή Αυγή. Τυχόν έκνομες πράξεις στελεχών πρέπει να ελεγχθούν και εφόσον διαπιστωθεί παράβαση να διωχθούν και όχι να διώκονται συλλήβδην οι Βουλευτές, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και ολόκληρο το κόμμα με την εκτός νομιμότητας λογική της «συλλογικής ευθύνης».

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ