24 Νοεμβρίου 2013

14 φωτογραφίες που έγραψαν Ιστορία λόγω του Ιντερνετ και προκάλεσαν συζήτηση για την αυθεντικότητά τους [εικόνες]

Στην εποχή του Ιντερνετ που οι ειδήσεις αλλά κα ορισμένα στιγμιότυπα κάνουν το γύρο του κόσμου σε ελάχιστο χρόνο, αλλά και στην εποχή του photoshop που δημιουργεί αμφιβολίες για τη γνησιότητα ορισμένων εικόνων, δημιουργείται μια ειδική κατηγορία εικόνων που γράφουν τη δική τους Ιστορία:
Αυτές που μοιράστηκαν οι χρήστες του Διαδικτύου περισσότερο από άλλες, αυτές που συγκέντρωσαν τα περισσότερα likes, αυτές που άνοιξαν συζήτηση για το αν είναι γνήσιες ή όχι.

Παρακάτω παρουσιάζονται 17 τέτοιες φωτογραφίες, για τις οποίες, σύμφωνα με το Αlexiptoto, δημιουργήθηκε συζήτηση για τη γνησιότητά τους. Ολες τους αυθεντικές, ωστόσο μερικών η ιστορία που της συνοδεύει... αμφιλεγόμενη.

Ηλιακή έκλειψη στις 15 Ιανουαρίου του 2010

Η παρακάτω φωοτογραφία ελήφθη από την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης και δείχνει ένα αεροπλάνο να περνά κατά την μερική έκλειψη ηλίου.



Φίδι αρπάζει καγκουρό

Το 2005, το αυστραλιανό κανάλι ειδήσεων ABC Far North Queensland παρουσιάσε μια εικόνα που ελήφθη στην περιοχή Κίμπερλι της δυτικής Αυστραλίας και δείχνει ένα μεγάλο πύθωνα να τραβάει ένα καγκουρό από το νερό. Αμέσως, άρχισαν να δημιουργούνται αμφιβολίες γύρω από τη γνησιότητα της συγκεκριμένης εικόνας καθώς στην περιγραφή γράφτηκε ότι το φίδι τρώει μια... αγελάδα και όχι ένα καγκουρό όπως απεικονίζεται.



Η σαύρα Spiderman

Η συγκεκριμένη σαύρα βρίσκεται στην Τανζανία, την Ρουάντα και την Κένυα. Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε το 2009, έγινε viral, λόγω της ομοιότητας της με τον Spiderman.



Καρχαρίας ακολουθεί κωπηλάτη
Στο άρθρο που περιλαμβάνεται η παραπάνω φωτογραφία τονίζεται η δυσάρεστη εμπειρία της συνάντησης ενός ανθρώπου με καγιάκ με ένα μεγάλο λευκό καρχαρία. Μάλιστα, περιγραφόταν η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι κωπηλάτες, ωστόσο, λίγο πιο πριν είχαν αναφέρει ότι είχαν δοκιμάσει την αντίδραση του καρχαρία σε ένα άδειο καγιάκ και δεν παρατηρήθηκε κανένα σημάδι επιθετικότητας.Η συζήτηση γύρω από τη γνησιότητα της εν λόγω εικόνας φούντωσε ξανά όταν σε μια φωτογραφία από τον τυφώνα Ιρένε που σάρωσε το Πουέρτο Ρίκο απεικονιζόταν στους δρόμους της πόλης ένας καρχαρίας, ο οποίος ήταν... κλεμμένος από την εικόνα με το καγιάκ...



Ο αλιγάτορας με το ελάφι στο στόμα
Το 2004, μια εικόνα εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο που έδειχνε ένα αλιγάτορα στην λίμνη Cross (που βρίσκεται κοντά στο Shreveport της Louisiana) με ένα ενήλικο ελάφι στόμα του. Η εικόνα σόκαρε τους τηλεθεατές, καθώς η λίμνη αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για ψάρεμα και για σκάφη αναψυχής.



Μια φιλική φάλαινα
Η φωτογραφία που τράβηξε το 2009 ο Μάρκο Κεράλ στη Χαβάη έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα viral.



Τα κατσίκια του Μπάφαλο που τελικά ήταν του...Πιεμόντε
Η φωτογραφία αυτή κυκλοφόρησε το 2010 και υποτίθεται ότι έδειχναν κατσίκια σκαρφαλωμένα στην απότομη πλευρά του φράγματος του Buffalo Bill, στον ποταμό Σοσόν της αμερικανικής πολιτείας του Γουαϊόμινγκ, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, οι φωτογραίες ελήφθησαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στο Cingino Dam, ένα φράγμα που βρίσκεται στο Πιεμόντε της Ιταλίας.



Τα μπερδεμένα δίδυμα
Οταν μια λευκή παντρεύεται έναν μαύρο είναι πολύ πιθανό τα δίδυμα παιδιά τους να έχουν... διαφορετικό χρώμα. Βέβαια η πιθανότητα είναι εξαιρετικά σπάνια καθώς περιορίζεται στις μία στο ένα εκατομμύριο.



Η φωτιά στο Εθνικό Δάσος Bitterroot
Η φωτογραφία που ελήφθη το 2000 όταν καιγόταν το Εθνικό Δάσος του Bitterroot, κοντά στη Δυτική Μοντάνα απεικονίζει το μέγεθος της καταστροφής



Kurt Wenner
Ο Kurt Wenner είναι ένας καλλιτέχνης που έγινε γνωστός παγκοσμίως για τα τρισδιάστατα και πολύ ρεαλιστικά έργα ζωγραφικής του στη μέση του δρόμου . Το Iντερνετ έχει βοηθήσει στη δημοτικότητα του Wenner και πολλά από τα πορτρέτα του έχουν ταξιδέψει παντού.



Ροζ δελφίνι
Το να συναντήσει κανείς ροζ δελφίνια, δηλαδή δελφίνια αλμπίνοι είναι εξαιρετικά σπάνιο καθώς σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόλις 14. Ετσι, δεν ήθελε και πολύ η φωτογραφία που ελήφθη τον Ιούνιο του 2007 στη λίμνη Καλκασιέ να γίνει viral.



Το μαύρο ελαφάκι
Το 2010, σπάνιες εικόνες ενός μαύρου ελαφιού που απαθανατίστηκε στο Οστιν του Τέξας έκαναν το γύρο του Διαδικτύου



Στο όριο του γκρεμού
Το Δεκέμβρη του 2006, γνωρίσαμε τον πιο τυχερό άνθρωπο στον κόσμο. Το αυτοκίνητο του βγήκε από τον δρόμο και σταμάτησε στο χείλος ενός γκρεμού 61 μέτρων...



Ελάφι πάνω στην κολόνα
Το 2004 μια φωτογραφία ενός ελαφιού στην κορυφή μιας κολόνας ύψους 7,6 μέτρων έκανε τον γύρο του κόσμου . Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Headingley, ένα χωριό του Καναδά , που βρίσκεται ακριβώς δυτικά της Γουίνιπεγκ. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πήραν την ιστορία και σκέφτηκαν ότι το ελάφι πετάχτηκε επάνω στο στύλο αφού χτυπήθηκε από ένα διερχόμενο τραίνο. Κάποιοι άλλοι επέμειναν ότι ήταν το έργο ενός φαρσέρ.



http://www.iefimerida.gr/node/131891#ixzz2ladk01o7