08 Νοεμβρίου 2013

Επανάσταση τέλος! Εκκένωση της ΕΡΤ έπειτα από 5 μήνες-20 κοπρόσκυλα παραμένουν έξω απ' το Ραδιομέγαρο

Έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δηλώνοντας ανυποχώρητοι και καλώντας τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Από χθες το βράδυ όταν αποχώρησε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, παρέμειναν στο σημείο γύρω στα 10-15 άτομα, ενώ λιγοστοί βρίσκονται εκεί και σήμερα το πρωί.

Το Ραδιομέγαρο παραμένει κυκλωμένο από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ και η κεντρική πύλη του κτιρίου φρουρείται από δυνάμεις της Αστυνομίας. Αστυνομικοί βρίσκονται και στον προαύλιο χώρο, καθώς και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας παρείχαν εικόνα για όλα όσα συμβαίνουν στην Αγία Παρασκευή, ενώ μεταδόθηκε και δελτίο ειδήσεων στις 9 το βράδυ, το οποίο «στήθηκε» έξω από το Ραδιομέγαρο.

Με το τέλος του δελτίου ειδήσεων, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μαζευτούν όλοι σήμερα το πρωί στις 7:00 έξω από το Ραδιομέγαρο, αλλά άγνωστο για ποιο λόγο, η συγκέντρωση δεν πραγματοποιήθηκε τελικά.


Συγκέντρωση το απόγευμα στα Προπύλαια

Μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια προανήγγειλε για σήμερα το απόγευμα στις 6:00 η ΠΟΣΠΕΡΤ, κατά την οποία θα υπάρξει και μια συζήτηση μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και των απολυμένων της ΕΡΤ.

Καψής: Ο εισαγγελέας έπρεπε να είχε επέμβει νωρίτερα

Την εκτίμηση ότι ο εισαγγελέας έπρεπε να είχε επέμβει νωρίτερα εξέφρασε ο Παντελής Καψής το βράδυ της Πέμπτης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε άλλο περιθώριο, προκειμένου να καλυφθεί η ελληνική προεδρίας στην ΕΕ που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Δήλωσε, επίσης, ανοιχτός σε συνεργασία με τους εργαζομένους και τα κόμματα για τη δημιουργία μιας καινούργιας δημόσιας τηλεόρασης προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Ερωτηθείς για την αστυνομική επιχείρηση τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο κ. Καψής είπε ότι η επιχείρηση έγινε με τις ελάχιστες δυνατές αναταράξεις.

Σε ερώτηση, τέλος, για την καταβολή των αποζημιώσεων ο κ. Καψής είπε ότι τώρα που άνοιξε το κτίριο θα γίνει ο κατάλληλος υπολογισμός.

Νωρίτερα ο κ. Κάψης, μιλώντας στον Alpha 98,9, είπε ότι η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής στις αρχές του 2014.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ