08 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε με την Χρυσή Αυγή και τον Καμμένο

Να δείτε που η πρόταση μομφής θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Ήδη οι αντιδράσεις των κομμάτων είναι τέτοιες που τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στη Βουλή θα… ζευγαρώσει με τη Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ τον άδειασε κανονικά λέγοντας: «Ο άλλος εταίρος του νέου διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις επέστρεψε ο πρόεδρός του από τις ΗΠΑ, όπου έδωσε διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, στους υπερατλαντικούς εταίρους και στην ευρωζώνη, ξεκίνησε κάνοντας για μια ακόμα φορά ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση.
Δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στην πολιτική της ΝΔ, διότι δεν έχει στην ουσία διαφορετική πολιτική, συμφωνεί στο κύριο, που είναι οι επιλογές του ευρωμονόδρομου. Με την πολιτική του να κοροϊδεύει το λαό, ότι με αναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματιών θα λύσει τα προβλήματα, βάζει εμπόδια στην αγωνιστική ανασύνταξη του κινήματος, στην άνοδο της οργάνωσης και δράσης των ίδιων των μισθωτών εργαζομένων, στην ανάπτυξη της κοινής πάλης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή συμμαχία για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Καλλιεργεί κλίμα αναμονής».

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι αύριο το πρωί τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της.

«Αυτή την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται με τους δανειστές, που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα, στην οικονομία και σε κάθε περίπτωση στην κοινωνία, μία πρόταση μομφής δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει, νομίζω, προβλήματα. Είναι γνωστές οι διαφωνίες μας, οι αντιρρήσεις μας, οι αντιπαραθέσεις μας με αυτά που κάνει η κυβέρνηση, αλλά, από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνω, τα συγκεκριμένα ζητήματα, η συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα δεν επιτρέπει τακτικισμούς από καμιά πλευρά», επισήμανε ο κ. Κουβέλης.

Ουσιαστικά τα δύο κόμματα της Αριστεράς «αδειάζουν» τον κ. Τσίπρα ο οποίος μένει στη Βουλή να υπερασπίζεται την πρότασή του με τον… γνωστό σύμμαχο Πάνο Καμμένο και τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι εσώκλειστη στη φυλακή και ήταν η μόνη που είπε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές και να πέσει η χούντα της κυβέρνησης.

http://www.antinews.gr/2013/11/08/233495