30 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Μπουνιές και κλοτσιές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφεριακό Συμβούλιο Αττικής!!

Επεισόδια σημειώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που σχετίζεται άμεσα με την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακοί σύμβουλοι Στ. Παναγούλης και Δ. Τσουκαλάς επιτέθηκαν φραστικά στον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, συνεπικουρούμενοι από τους καταληψίες του κάμπινγκ Βούλας και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης Βούλας-Βουλιαγμένης. Η ενέργεια αυτή ανέβασε κατακόρυφα την ένταση μέσα στην αίθουσα, με τα... γαλλικά να κυριαρχούν.

Για οργανωμένο σχέδιο «μπαχαλοποίησης», ώστε να μην περάσει η μελέτη, έκανε λόγο ο συνεργάτης του Γιάννη Σγουρού Χάρης Πασβαντίδης, ο οποίος αντέδρασε με βίαιο τρόπο όταν του επιτέθηκε ένας άνδρας. Εικόνες από ερασιτεχνικό video δείχνουν σπρωξίδια και βρισιές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η σπίθα που άναψε τη φωτιά στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν η κίνηση ενός άνδρα να βρίσει χυδαία τον Γιάννη Σγουρό. Πάνω στην ένταση, οι κ.κ. Σγουρός και Τσουκαλάς ήρθαν στα χέρια, ενώ εκνευρισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Παναγούλης επιτέθηκε σε άλλους συναδέλφους του.

Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθησαν τα χειρότερα και το σώμα προέβη σε ψηφοφορία, εγκρίνοντας τη μελέτη κατά πλειοψηφία.

Παρόντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εκτός από τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Σπύρο Πανά, ήταν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Γιάννης Σκουμπούρης, Παναγιώτης Καπετανέας, Μαρία Σίνα και τοπικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απαράδεκτη η συμπεριφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ»

«Γίναμε μαλλιά κουβάρια» ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «υπήρξε πρόκληση από την πλευρά του κ. Τσουκαλά, ο οποίος ήταν απαράδεκτος, είπε πράγματα που δεν έπρεπε να πει, παρακίνησε αυτούς που ήταν στα θεωρεία για να γίνει η σύρραξη και τελικά έγινε η σύρραξη».

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό στη συνεδρίαση είχαν πάει «κάποιοι πολίτες -οι οποίοι είναι παρόντες σε όλα τα θέματα για τα οποία έχουν αντίθετη γνώμη-, που από την πρώτη στιγμή αποδοκίμαζαν και έβριζαν εναντίον των περιφερειακών συμβούλων».

«Αυτό στο τέλος οδήγησε στη σύρραξη» πρόσθεσε.

Ο περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε, επίσης, ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης έσπρωξε έναν περιφερειακό σύμβουλο.

«Δεν είναι δυνατόν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να έχει αυτή τη συμπεριφορά. Το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Η ένταση, όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, προκλήθηκε λόγω της διαφωνίας που υπήρξε σχετικά με τη γνωμοτοδοτική απόφαση την οποία επρόκειτο να λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον Αστέρα.

«Στον Αστέρα Βουλιαγμένης υπάρχουν τρία συγκροτήματα. Το ένα συγκρότημα, το οποίο δεν λειτουργεί, θέλουν να το γκρεμίσουμε και να κάνουμε κατοικίες, ώστε να μειωθεί ο υπάρχων χώρος δόμησης, από -ας πούμε- 100 τ.μ. να γίνει 80 τ.μ., με όλες τις περιβαλλοντικές μελέτες. Αυτοί σώνει και καλά (θέλουν) να μην περάσει η συγκεκριμένη πρόταση».

Ο κ. Σγουρός κατέληξε πως οι λόγοι αυτής της στάσης είναι πολιτικοί. «Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την αντιπαράθεση είναι αυτό που έχει επικρατήσει εδώ και καιρό στη χώρα μας: είναι η λογική του μαύρου άσπρου».