09 Δεκεμβρίου 2013

Είπε και μια σωστή κουβέντα ο μπάρμπα Γιάννης: "Εγώ δεν έχω δει να λαμπαδιάζονται 100 άνθρωποι κάθε μέρα"

Για την αδυναμία δεκάδων πολιτών να έχουν θέρμανση στο σπίτι τους, αλλά και τα τραγικά περιστατικά που στοίχισαν τη ζωή σε ανθρώπους που δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους, ρωτήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Πρωτοβουλίας των Πέντε δημάρχων στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

"Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Εγώ δεν έχω δει να λαμπαδιάζονται 100 άνθρωποι κάθε μέρα επειδή δεν έχουν ρεύμα. Μη λέμε και υπερβολές. Αυτά τα ατυχήματα θα μπορούσαν να συμβούν σε οποιονδήποτε καιρό. Πέρυσι έγινε το περιστατικό με τους φοιτητές και το μαγκάλι στη Λάρισα. Φέτος εγώ ξέρω μια κοπέλα που πέθανε από το μαγκάλι" ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι: "Σαφέστατα υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης και ηλεκτροδότησης, αλλά να το γενικεύουμε ότι λαμπαδιάζει ο κόσμος, δεν το δέχομαι. Η περίπτωση με τη 13χρονη Σάρα, είναι διαφορετική. Μη ξεχνάμε ότι ζούσαν παράνομα εδώ και φοβόταν να ζητήσουν βοήθεια. Σαφέστατα υπάρχει πρόβλημα, αλλά μην είμαστε υπερβολικοί. Για να δώσεις βοήθεια πρέπει πρώτα να στη ζητήσουν".



Πηγή Thestival.gr