15 Δεκεμβρίου 2013

ΕΘΝΟΣ: Χρυσαυγίτες δουλέμποροι βασάνιζαν 10 Σύριους στο Κορωπί -Νηστικοί, αλυσοδεμένοι και θύματα ρατσιστικής βίας

Κάποιοι λένε ότι οι δουλέμποροι ήταν Πακιστανοί... αλλά εγώ διάβασα το ΕΘΝΟΣ και λέει πως ήταν Χρυσαυγίτες

Μία απίστευτα απάνθρωπη ιστορία αποκαλύφθηκε στο Κορωπί. Σπείρα Πακιστανών δουλεμπόρων κρατούσε φυλακισμένους δέκα Σύριους μετανάστες, τους οποίους βασάνιζαν μέχρι να αποσπάσουν χρήματα από τους συγγενείς τους.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε, όταν δύο από τους φυλακισμένους μετανάστες έσπασαν τις αλυσίδες τους και έσπευσαν στην αστυνομία προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια. Οπως αποκαλύφθηκε, οι δράστες προσέγγισαν πριν από μερικές ημέρες τους δέκα Σύριους και συμφώνησαν να τους προωθήσουν παράνομα στην Ιταλία, έναντι 2.000-3.000 ευρώ έκαστος.

Στις 12 Δεκεμβρίου τους παρέλαβαν από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και τους μετέφεραν σε σπίτι στο Κορωπί. Εκεί όμως άρχισε η φρίκη για τους Σύριους. Τους έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με αλυσίδες, τους πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρήματα που είχαν και στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας και με συνεχείς απειλές για τη ζωή τους, τους εξανάγκαζαν να επικοινωνούν με συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου αυτά να καταβάλουν το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της ομηρίας, οι συνθήκες κράτησής τους ήταν απάνθρωπες με συνεχείς ξυλοδαρμούς και ελάχιστη παροχή τροφής και νερού. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σπίτι στο Κορωπί, μετά την καταγγελία των δύο, βρήκαν αλυσοδεμένους τους άλλους οκτώ υπηκόους Συρίας και τους απελευθέρωσαν. Στη συνέχεια συνέλαβαν τους τέσσερις υπηκόους Πακιστάν, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης των νόμων «περί οργανωμένου εγκλήματος» και «περί αλλοδαπών» και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.