05 Δεκεμβρίου 2013

Ενοχος ο Μάκης Ψωμιάδης και ο "να κερδάει ο Ολυμπιακός και λίγο το Αιγάλεω" για την υπόθεση των «στημένων» - Οι προτάσεις της Εισαγγελέως

Επειτα από δύο μήνες ακροαματικής διαδικασίας, η υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φαίνεται πως φτάνει στο δικαστικό τέλος της. Πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον Μάκη Ψωμιάδη, τον Θωμά Μητρόπουλο και άλλους τρεις εμπλεκόμενους με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε αθώος για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αθώος για παράνομο στοιχηματισμό, ένοχος για απόπειρα εκβιασμού κατ' επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και ένοχος για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα.

Από την πλευρά του ο Θωμάς Μητρόπουλος, ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Ηλυσιακός - Εθνικός, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός.

Ενοχοι κρίθηκαν ακόμα οι Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης.

Αντιθέτως αθώοι κρίθηκαν ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος και οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης και Γιάννης Παπακώστας.

Οι προτάσεις της εισαγγελέως 

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον Μάκη Ψωμιάδη είναι κάθειρξη 5 ετών για εκβίαση, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 1 έτους, 10.000 ευρω για δωροληψία

Για τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου: Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροληψία, φυλάκιση 2 ετών για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Θωμά Μητρόπουλο: Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία.

Για τους Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη: Φυλάκιση ενός έτους για δωροδοκία.