17 Δεκεμβρίου 2013

Στημένα στην Ιταλία: Εφοδος στο σπίτι του Γκατούζο!

Εφοδο στο σπίτι του Τζενάρο Γκατούζο έκανε η ιταλική αστυνομία, η οποία προχώρησε αιφνιδιαστικά στην σύλληψη τεσσάρων παραγόντων που σχετίζονται σε σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Ιταλία.

Οι τέσσερις που συνελήφθησαν έπειτα από εισαγγελική παραγγελία είναι οι Σαλβατόρε Σπαντάρο, Φρανσέσκο Μπατσάζνι, Κοσίμο Ρίντσι και Φάμπιο Κουάντρι. Όλοι τους κατηγορούνται πως μεσολάβησαν για επαφές ποδοσφαιριστών με μέλη οργανωμένων συνδικάτων για στημένα παιχνίδια.

Το πιο ηχηρό όνομα το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον φάκελο της αστυνομίας που ερευνά την υπόθεση είναι αυτό του πρώην άσου της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο, για τον οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε συμμετοχή στο σκάνδαλο με στημένους αγώνες που ξέσπασε και πάλι στην Ιταλία.

Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του, αλλά ο "Ρίνο" δεν έχει συλληφθεί. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί στην οικία ενός ακόμη ποδοσφαιριστή της Μίλαν και της Λάτσιο, του Κριστιαν Μπρόκι.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Κρεμόνα, Ρομπέρτο Ντι Μαρτίνο, ο Γκατούζο από κοινού με τον πρώην παίκτη της Λάτσιο, Κριστιάν Μπρόκι φέρονται να ήταν μέλη της ομάδας που έστηνε ματς στη Serie A την σεζόν 2010-11.

Τα ματς, στα οποία υπάρχουν ενδείξεις για χειραγώγηση αποτελεσμάτων είναι: Μίλαν-Λάτσιο, Κιέβο-Μίλαν (Φεβρουάριος 2011), Μίλαν-Μπάρι (Μάρτιος 2011), Γιουβέντους-Λάτσιο (Απρίλιος 2012) και Παλέρμο-Ίντερ (Απρίλιος 2013).

http://www.sport.gr