16 Δεκεμβρίου 2013

Ματαιώθηκε το ταξίδι Σαμαρά στο Μπακού -Διαπιστώθηκε ότι δεν είναι ασφαλές το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Ματαιώθηκε τελικά το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς στη δοκιμαστική πτήση που έγινε μετά τη βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος,διαπιστώθηκε ότι το αεροπλάνο δεν ήταν ασφαλές.

Υπενθυμίζεται ότι ένα τέταρτο μετά την απογείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες τουστο Μπακού για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση για την υπογραφή της έναρξης του Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP και του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2», διαπιστώθηκε βλάβη στα όργανα του αεροσκάφους και επέστρεψε ξανά στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ακολούθως έγινε  δοκιμαστική πτήση κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι το αεροσκάφος δεν είναι ασφαλές. Μετά από μια ώρα αναμονής στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου ο πρωθυπουργός πήρε το δρόμο της επιστροφής -οδικώς- προς την Αθήνα και το ταξίδι ματαιώθηκε καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετάβασης της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Μπακού.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και στις Βρυξέλλες για την ερχόμενη σύνοδο κορυφής ο πρωθυπουργός θα μεταβεί με αεροπλάνο της γραμμής.