31 Δεκεμβρίου 2013

Kleine Zeitung: Η ελληνική προεδρία ευκαιρία να εκτιμήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη

Aπό την Πρωτοχρονιά, όλα τα βλέμματα της Ευρώπης θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα, όχι γιατί θα έχει λύσει το πρόβλημα του χρέους της, αλλά γιατί αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, σχολιάζει η εφημερίδα

Ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανακτήσει η η Ελλάδα τη χαμένη εμπιστοσύνη της Ευρώπης, εμφανίζεται η εκ νέου ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα, τονίζει σε άρθρο της η αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung.

Το άρθρο έχει τίτλο «Η ευκαιρία της Ελλάδας για εκτίμηση στην Ευρώπη»,  και όπως αναφέρει  από την Πρωτοχρονιά, όλα τα βλέμματα της Ευρώπης θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα, όχι γιατί θα έχει λύσει το πρόβλημα του χρέους της, αλλά γιατί αναλαμβάνει, για το πρώτο εξάμηνο του 2014, την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ και η ίδια έχει αποδείξει στο παρελθόν πως η προεδρία στα Συμβούλια Υπουργών των ήδη 28 χωρών- μελών δεν αποτελεί πτήση αυτοκτονίας, έχοντας ασκήσει ήδη τέσσερις φορές την προεδρία.

Η Αθήνα θέλει, το 2014, αναφέρει η εφημερίδα να αναδείξει ειδικά το θέμα των μεταναστευτικών κυμάτων προς την Ευρώπη, ενώ τονίζει ότι  η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει πρώτα την αξιοπιστία της και την αρμοδιότητά της σε ζητήματα ασύλου και προσφύγων, καθώς η ίδια όπως αναφέρει παρουσιάζει κενά σε αυτόν τον τομέα.

Σε περίπτωση που η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. αποτύχει, για αυτό δεν θα ευθύνονται οι Βρυξέλλες αλλά η Αθήνα σημειώνει η εφημερίδα ενώ ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή καθιστά την προεδρία  στην Ε.Ε. συναρπαστική και γεμάτη προκλήσεις, τονίζεται.

Πηγή: newmoney.gr