10 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς-Στουρνάρας αποφασίζουν για την απομάκρυνση της επικεφαλής του ΤΧΣ που πληρώνουμε 18.000 ευρώ το μήνα και εμπλέκεται στη δικογραφία του ΤΤ

Σε τετ-α-τετ του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιάννη Στουρνάρα θα κριθεί το μέλλον της σημερινής επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το όνομα της οποίας συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα- φωτιά για τα δάνεια του Τ.Τ.

Αν και είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν ότι η συμμετοχή της Αναστασίας Σακελλαρίου σε επιτροπή (τη περίοδο 2011- 2012) για την αναχρηματοδότηση των ύποπτων δανείων δεν δικαιολογεί την εμπλοκή της στην υπόθεση ή ότι εν πάση περιπτώσει είναι υπερβολική η καταγραφή του ονόματος της στη λίστα των εμπλεκομένων προσώπων, στο υπουργείο Οικονομικών παραδέχονται ότι η θέση που καταλαμβάνει σήμερα η κ. Σακελλαρίου είναι "ευαίσθητη" και ως εκ τούτου απαιτείται προσεκτικός χειρισμός.

Παράγοντες του ΤΧΣ αλλά και του υπουργείου Οικονομικών δεν επιβεβαιώνουν- επί του παρόντος- ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της κ. Σακελλαρίου, ωστόσο οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από την συνεννόηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως η κ.Σακελλαρίου είχε προκαλέσει αίσθηση όταν είχε γίνει γνωστό πως ο μισθός της έφτανε τα 17.900 ευρώ το μήνα.

Γιώργος Παππούς
iefimerida.gr/node/138321#ixzz2q03Q8YOt

Την αποπομπή της Αν. Σακελλαρίου από το ΤΧΣ ζητούν ΑΝ.ΕΛ. και Δράση... και με το δίκιο τους

Την άμεση απομάκρυνση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Αναστασίας Σακελλαρίου, ζητούν με ανακοινώσεις τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δράση λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Δράσης, οι κατηγορίες για «απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ' εξακολούθηση και μη, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ» απευθύνονται και κατά της κ. Σακελλαρίου, τότε υψηλόβαθμου στελέχους πιστωτικών κινδύνων του ΤΤ.

«Με δεδομένο ότι το κρατικό ΤΧΣ είναι στην πραγματικότητα ο συλλογικός ιδιοκτήτης όλων των Ελληνικών τραπεζών», σημειώνεται, «δεν μπορεί ο επικεφαλής ενός τέτοιου στρατηγικού και ευαίσθητου για την Ελληνική οικονομία ιδρύματος να βαρύνεται με οποιεσδήποτε κατηγορίες για απιστία».

Η Δράση χωρίς να προδικάζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, θεωρεί αυτονόητη την άμεση παραίτηση της κας Σακελλαρίου από την θέση την οποία κατέχει, καταλήγει η ανακοίνωση.

«Οι πολιτικές ευθύνες του κ. Στουρνάρα είναι τεράστιες, αφού κρατά ακόμη στη θέση της στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και δεν αποπέμπει εδώ και τώρα, την παχυλά αμειβόμενη και ταυτόχρονα εμπλεκόμενη στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΤΧΣ κα Αναστασία Σακελλαρίου, κατά της οποίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την παραπάνω υπόθεση».

Το παραπάνω ανέφερε σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Νότης Μαριάς, σημειώνοντας επίσης ότι «πρέπει να διενεργηθεί άμεσα διαχειριστικός έλεγχος για τα θαλασσοδάνεια που έχουν χορηγήσει οι «συστημικές» τράπεζες οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ».

Οξύτατη επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και του ΤΧΣ εξαπέλυσε χθες και το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας την άμεση και σε βάθος εξέταση της υπόθεσης του ΤΤ, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση, τόσο για τους άμεσα όσο και για τους έμμεσα εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των αρμόδιων εποπτικών Αρχών.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ «προειδοποιεί ότι θα επιδιώξει να διερευνηθούν σε βάθος οι παράνομες χρηματοδοτήσεις όλων των τραπεζών και να αποδοθούν οι σοβαρές ευθύνες που έχουν οι διοικήσεις τους για τις αποφάσεις τους, αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για πλημμελείς ελέγχους, που αποσκοπούν στη συγκάλυψη παράνομων χρηματοδοτήσεων συγκεκριμένων διαπλεκόμενων επιχειρηματικών κύκλων».

enet.gr