10 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς: Αντιευρωπαϊκή δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στους ανταποκριτές που καλύπτουν την Ελληνική Προεδρία χαρακτήρισε ως «σχιζοφρενική» τη σχέση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την Ευρώπη,  ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Αρχικά αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Πρωθυπουργός ότι είναι μια «κατ΄εξοχήν αντιευρωπαϊκή δύναμη», ενώ αρνήθηκε την οποιαδήποτε περίπτωση συνεργασίας.

Παράλληλα επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια “σχιζοφρενικη” προσέγγιση. Αλλά λέει για το ευρώ στο εξωτερικό και αλλά στους έλληνες πολίτες στο εσωτερικό».

Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή ο κ. Σαμαράς την χαρακτήρισε ως «εξτρεμιστική οργάνωση, με νεοναζιστική ιδεολογία που δεν σέβεται τον άνθρωπο. Για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου δεν πρέπει να γίνεις σαν αυτόν. Η ηγεσία της είναι στη φυλακή με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, τη σεβόμαστε και κάνει τη δουλειά της».

Για τις Ευρωεκλογές εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι θα πανε πολύ καλά όλες οι φίλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις «όπως και το κόμμα μου».

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία είοπε ότι «περιμένουμε όσα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 να εφαρμοστούν. Η συζήτηση αυτή θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο και αφού οριστικοποιηθούν τα στοιχεία από τη Eurostat».

http://ysterografa.gr/politics/samaras-antieyropaiki-dinami-o-siriza