04 Ιανουαρίου 2014

Ο συνήγορος του Ευσταθίου εμπλέκει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με τις μίζες στα εξοπλιστικά

«Υπάρχει ένας σοβαρός πολιτικός που κρύβεται πίσω από εταιρεία που είχε συναλλαγές ο Ευσταθίου. Δεν είναι ο Τσοχατζόπουλος. Είναι γνωστός πολιτικός, στην πρώτη γραμμή και είναι από το ΠΑΣΟΚ». Αυτό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο δικηγόρος του Πάνου Ευσταθίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, και υποστήριξε ότι «όσοι πολιτικοί ενέχονται στη λίστα θα εντοπιστούν».

Αποκάλυψε ακόμη ότι, υπάρχει και έρευνα που γίνεται για τα ολυμπιακά έργα και σε λίγο καιρό, όσοι έχουν πάρει μίζες, θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα για να μην οδηγηθούν φυλακή.

Στο ερώτημα αν οι αξιωματικοί που έπαιρναν μίζες από τον 83χρονο είναι όσοι αναφέρονται στο απολογητικό υπόμνημα του κ. Ευσταθίου, ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε:

«Πρόκειται για μια μικρή μειοψηφία επίορκων αξιωματικών. Η μια κατηγορία αποτελούνταν από εκβιαστές και η άλλη από εκείνους που παράλληλα με τα καθήκοντά τους στο υπουργείο Εθνικής άμυνας ήταν και υπάλληλοι εταιρειών εξοπλιστικών προγραμμάτων». Σύμφωνα με όσα είπε ο συνήγορος του κ. Ευσταθίου ο 83χρονος πρώην αντιπρόσωπος των γερμανικών εταιρειών STN ATLAS και Rheinmetall «μαζί με τη λίστα της τράπεζας έδωσε δεκάδες ονόματα.

Αυτά τα δέκα που ξέρετε», συνέχισε ο κ. Δημητρακόπουλος «είναι ένα μικρό κομμάτι που θα προκύψει από την ανάλυση των λογαριασμών της τράπεζας. Μπορεί να είναι 30-40 άτομα. Το 90% είναι στρατιωτικοί. Ένα 10% είναι πρόσωπα τα οποία μπλέκονται με πολιτικούς».

lykavitos.gr