04 Ιανουαρίου 2014

Νέα στοιχεία για το θάνατο του Πολ Γουόκερ από το πόρισμα του ιατροδικαστή-Με πόσα χλμ έτρεχε

Η σωρός του Πολ Γουόκερ ήταν τόσο παραμορφωμένη, που ο διάσημος ηθοποιός δεν μπορούσε να αναγνωριστεί. Αυτό είναι ένας από τα ανατριχιαστικά στοιχεία που περιέχει το πόρισμα του ιατροδικαστή για το δυστύχημα της 30ης Νοεμβρίου στο οποίο έχασε τη ζωή του ο πρωταγωνιστής του «Fast and Furious».

Σύμφωνα με το πόρισμα, η Porsche την οποία οδηγούσε ο φίλος του, Ρότζερ Ρόντας, κινούνταν με 160 χλμ./ την ώρα, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση ο Roger Rodas έχασε τον έλεγχο του οχήματος, για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα να περιστραφεί και να χτυπήσει κατά σειρά ένα κράσπεδο, ένα δέντρο και ένα φανάρι.

Λόγω της τελευταίας πρόσκρουσης το αυτοκίνητο περιστράφηκε κατά 180 μοίρες, με αποτέλεσμα η πλευρά του συνεπιβάτη να χτυπήσει σε δέντρο και το αυτοκίνητο να αναφλεγεί.

Το πόρισμα αναφέρει «συνδυασμό τραυμάτων και εγκαυμάτων» ως αιτία θανάτου του Γουόκερ. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είχε εκτεταμένα εγκαύματα, όπως και κατάγματα στο σαγόνι, τον ώμο, τα πλευρά, την κλείδα, τη λεκάνη και την σπονδυλική στήλη. Εξαιτίας των εγκαυμάτων ο ιατροδικαστής δεν μπορούσε καν να αναγνωρίσει το χρώμα των ματιών του Γουόκερ.

Ο Ρόντας είχε επίσης πολλαπλά τραύματα από το τροχαίο στο οποίο το αυτοκίνητο σχεδόν κόπηκε στη μέση. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σε κανέναν από τους δύο δεν βρέθηκαν ίχνη αλκοόλ ή ναρκωτικών.