04 Ιανουαρίου 2014

Ο Λιάπης ανακαίνισε ξενώνα του με κοινοτικές επιδοτήσεις

Τον πρώην υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη εμπλέκει στην υπόθεση με την εταιρεία «Ευρυτανία ΑΕ» το Έθνος της Κυριακής. Η έρευνα της εισαγγελίας Καρπενησίου έχει απαγγείλει διώξεις για απιστία σε 18 πρώην μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας μεταξύ των οποίων ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κοντογεώργος.

Σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλείται η εφημερίδα, το περιβάλλον του πρώην υπουργού αξιοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις που προορίζονταν για ξενώνες κατά την περίοδο 1992 – 1993 για την ανακαίνιση του σπιτιού που έχει στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας.

Το πόσο της επιχορήγησης άγγιζε τα 10 εκατομμύρια δραχμές, και στην οικεία του Μ. Λιάπη, που δεν μετατράπηκε σε αγροτοτουριστική μονάδα, δεν φιλοξενήθηκαν τουρίστες.

Την εποχή εκείνη, η εταιρεία «Ευρυτανία ΑΕ» ήταν θυγατρική της αγροτικής τράπεζας, και λειτουργούσε ως ενδιάμεσος φορέας σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η περίοδος του 2007 είναι αυτή στην οποία αναφέρεται η εισαγγελία Καρπενησίου σχετικά με την υπόθεση της απιστίας των νομαρχιακών συμβούλων.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο πρώην υπουργός είχε απασχολήσει την δημοσιότητα καθώς είχε συλληφθεί να οδηγεί ανασφάλιστο πολυτελές αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες. Κατόπιν της σύλληψης, ταξίδεψε στην Μαλαισία για «ψυχική εκτόνωση».


http://lykavitos.gr/archives/78264