23 Φεβρουαρίου 2014

Στο "κόκκινο" το Ωνάσειο, με έλλειμμα 21 εκατ. ευρώ - Άδωνις: Δεν πρόκειται να κλείσει το νοσοκομείο


ΚΡΙΜΑ! Ίσως το μοναδικό νοσοκομείο όπου για να χειρουργηθείς δεν θες απαραίτητα φακελάκι...

Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των ασφαλιστικών οργανισμών προς το Ωνάσειο φτάνουν τα 50 εκατ ευρώ

Μετά το νοσοκομείο ερρίκος Ντυνάν, στο επίκεντρο ένα άλλο μεγάλο ειδικό νοσοκομείο, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Το έλλειμμα του αγγίζει τα 21 εκατ. ευρώ, αφού τα έσοδα υπολείπονται των εξόδων του.

Σύμφωνα με δημοσιεύμα του Βήματος, οι ανεξόφλητες οφειλές των ασφαλιστικών οργανισμών - ΕΟΠΥΥ και λοιπά Ταμεία πριν από την υπαγωγή τους στον ενιαίο οργανισμό - προς αυτό το 2012 υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη παραιτήθηκε ο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Ιωάννη Λεκάκη από τη θέση του προέδρου του Ωνασείου, καθώς αναλαμβάνει εντός των ημερών τη διεύθυνση της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Κοινή εκτίμηση είναι ότι αν δεν περιοριστούν τα σοβαρά έξοδα του νοσοκομείου,τότε το το Ωνάσειο θα βρεθεί μελλοντικά σε οικονομικό αδιέξοδο.

Παρά τη σοβαρή οικονομική κατάσταση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, γιατροί και εργαζόμενοι απαντούν ότι το νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει. Τη θέση αυτή ασπάζεται και ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης. «Το Ωνάσειο δεν πρόκειται να κλείσει. Είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο, το μοντέλο λειτουργίας του οποίου όμως, το επίπεδο μισθοδοσίας του και το μέγεθος των ετησίων ελλειμμάτων του δεν προσιδιάζουν στην εποχή που ζούμε αλλά στην προηγούμενη. Είναι μια "παραφωνία", καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πίσω ως προς την επίτευξη των οικονομικών στόχων του. Χρειάζεται ένα είδος μνημονίου, υπό την έννοια ότι έχει ένα πολύ μεγάλο ετήσιο έλλειμμα, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει το κράτος» δηλώνει.
www.bankingnews.gr