01 Φεβρουαρίου 2014

Ένταση με αναρχοάπλυτους στο κέντρο της Αθήνας

Ενταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών. Δυνάμεις των ΜΑΤ, απωθούν τους διαδηλωτές των αντιφασιστικών οργανώσεων με χημικά και κρότου λάμψης. 


Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι ένα άτομο ενώ αυτή την ώρα ο τραυματίας διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί πως τραυματίστηκε, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι δέχθηκε χτύπημα με γκλοπ στο κεφάλι, από αστυνομικό των ΜΑΤ.

Μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούν ταυτόχρονα συγκέντρωση επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της πλατείας Ρηγίλλης, με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. Την ίδια ώρα αντιφασιστικές οργανώσεις έχουν συγκεντρωθεί στη πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού.

Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν παραταχθεί κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας και σε παρακείμενους δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη συνάντηση των συμμετεχόντων στις δύο συγκεντρώσεις ενώ εντολή απαγόρευσης των πορειών έχει εκδώσει η ΓΑΔΑ από χθες.