07 Φεβρουαρίου 2014

Άδωνις: Αν εκλεγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει το μνημόνιο... ε, θα κλείσουν και οι Τράπεζες αλλά κλάιν μάιν μπροστά στο σκίσιμο του μνημονίου

Ειδική αναφορά από τον υπουργό Υγείας στις δηλώσεις της γερμανίδας βουλευτού του κόμματος Die Linke - Απέρριψε το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του για τον δήμο Αθηναίων

«Αν εκλεγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει το μνημονιο, η ΕΚΤ θα σταματήσει να μας δίνει χρήματα και θα κλείσουν οι τράπεζες». Ετσι περιέγραψε το ενδεχόμενο να κερδίσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα τις εκλογές, ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για πιθανή υποψηφιότητά του για το δήμο Αθηναίων, απορρίπτοντας αυτό το ενδεχόμενο με την χαρακτηριστική φράση: «Ούτε μια στο εκατομμύριο. Αυτή την στιγμή έχω πάρα πολλές ευθύνες στο υπουργείο Υγείας». Όσον αφορά στις φήμες για υποψηφιότητα της Φωτεινής Πιπιλή στο Δήμο Αθηναίων, είπε: «Την πάω πάρα πολύ την Φωτεινή, έχει αυτοδιοικητική εμπειρία, τη θεωρώ από τους πολύ καλούς βουλευτές».

Επίσης αναφέρθηκε στη χθεσινή δήλωση της γερμανίδας βουλευτού του κόμματος Die Linke κυρίας Ροτ, του κόμματος Die Linke. Συγκεκριμένα, η κ. Ροτ είχε αναφέρει ότι: «Το καλοκαίρι ήμουν στη Σκιάθο και πρόσεξα ότι το λιμάνι της ήταν γεμάτο πολυτελή κότερα. Συνεπώς λεφτά έχετε και εάν προσθέσουμε και τα δισ. ευρώ που βγήκαν από τη χώρα σας στην Ελβετία, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πληρώσετε. Η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος».

Ο υπουργός Υγείας στάθηκε ιδιαίτερα σ' αυτές τις δηλώσεις, τονίζοντας στον ΣΚΑΪ ότι «ο πιο βασικός σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη δηλώνει ότι η Γερμανία δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος της Ελλάδας», ενώ επέκρινε παράλληλα τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι θα σκίσει το μνημόνιο και θα κλείσει κόσμο στη φυλακή: «Τέτοιες δηλώσεις πλήττουν τη προσπάθεια της χώρας μας να ορθοποδήσει».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στην υποψηφιότητα Καρυπίδη για τη Δυτική Μακεδονία, είπε ότι αναδεικνύει πόσο προβληματικό κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και «πόσο θα μπλέκαμε αν είχε να διαχειριστεί σοβαρά θέματα. Άλλο να υπάρχουν αντάρτες και διαφωνίες σε ένα κόμμα και άλλο να σφάζονται μεταξύ τους. Εδώ γίνανε από δυο χωριά χωριάτες» είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι γινεται μία μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, που την σταματούσαν κάθε φορά τα συμφέροντα και τόνισε ότι η κυβέρνηση πέρασε το σχετικό νομοσχέδιο βγαίνοντας ενισχυμένη και τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει πλέον ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας και δεν θα έχει διπλό ρόλο. Τόνισε μάλιστα ότι σε ενα μήνα θα έχουμε περίπου το δημόσιο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Για τα γενόσημα φάρμακα είπε ότι είναι εξωφρενικό που δεν γράφονται και διερωτήθηκε αν προτιμούμε να μας κλέβουν.