07 Φεβρουαρίου 2014

Είναι Έλληνας αλλά δεν το ξέρει!! Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διόρισε τη γυναίκα του επικεφαλής στο ταμείο -Η Αμερική στραβοκοιτάει αυτή την μαύρη, πρώην λεσβία, ισχυρή γυναίκα [εικόνες]

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο διόρισε την Πέμπτη τη σύζυγό του Τσάρλιν Μακρέι ως επικεφαλής των δημοτικών ταμείων που έχουν τον διόλου ευκαταφρόνητο προϋπολογισμό των 37 εκατ. δολαρίων.

Το «Ταμείο του Δημάρχου για την προώθηση της Νέας Υόρκης », που θα ηγηθεί η Τσαρλίν Μακρέι είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ενθαρρύνει τις επενδύσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στους τομείς της νεολαίας, της υγείας, του περιβάλλοντος και των τεχνών.
Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Ιανουαρίου, έχει πει πολλές φορές ότι η σύζυγός του είναι «ο καλύτερος φίλος του» και «συνεργάτης» στην πολιτική. Η σύζυγος του Ντε Μπλάζιο είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προεκλογική του εκστρατεία και τον τελευταίο καιρό είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για τη θέση που θα καταλάμβανε στη νέα δημοτική αρχή.

« Δεν βλέπω κάποιος άλλος να έχει καλύτερη κατανόηση της αποστολής της παρούσας δημοτικής αρχής από τη γυναίκα και σύντροφό μου, Τσαρλίν Μακρέι» είπε ο Ντε Μπλάσιο ανακοινώνοντας το διορισμό της γυναίκας του σε μια θέση που είναι μη αμειβόμενη. «Αν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω από όλα τα χρόνια μαζί της , είναι ότι αυτή και εγώ είμαστε ευτυχισμένοι όταν είμαστε ενωμένοι πίσω από έναν κοινό σκοπό», είπε ο Ντε Μπλάσιο.

Η αφροαμερικανή Τσαρλίν Μακρέι γεννημένη το 1954, είναι μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα, που παρουσιάζεται ως συγγραφέας, μητέρα και αριστερή ακτιβίστρια. Η τοποθέτηση της σε μια σημαντική θέση του δήμου της Νέας Υόρκης είναι μια κίνηση εντελώς διαφορετική από τις πρακτικές του προηγούμενου δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, του οποίου η σύντροφος δεν είχε κανένα ρόλο στην πόλη και ήταν ελάχιστα γνωστή στο ευρύ κοινό.

Ποιά είναι η μαύρη σύζυγος του Ντε Μπλάζιο
Η Chirlane McCray είναι δικηγόρος και οι δυό τους αποτελούν μια πραγματική πολιτική ομάδα και στις προτάσεις της βασίζει ο νέος δήμαρχος πολλές αποφάσεις του.
Σύμφωνα με τους Times γράφει όλες τις ομιλίες του συζύγου της. Το 1979 η Σιρλέιν δημοσίευσε ένα άρθρο στο περιοδικό ESSENCE δηλώνοντας ότι είναι λεσβία. Πολύ αργότερα, τον Μάιο του 2013, η Σιρλέιν δήλωσε στο ίδιο περιοδικό ότι «άλλαξε εντελώς κατεύθυνση όταν γνώρισε τον Ντε Μπλάζιο.
Πολλά περιοδικά συγκρίνουν την Σιρλέιν με την Χίλαρι Κλίντον, την ισχυρή γυναίκα πίσω από τον Μπιλ Κλίντον. Το New York magazine έγραψε πρόσφατα ότι η Σιρλέιν θα μπορούσε να γίνει μια Χίλαρι στην ώρα της. Η ίδια η Σιρλέιν δήλωσε στους Times ότι η Χίλαρι είναι η Πρώτη Κυρία που θαυμάζει περισσότερο από όλες.
Η κυρία Ντε Μπλάζιο είναι γνωστή και για ως ακριβίστρια αφού όταν σπούδαζε στο Wellesley College συμμετείχε στην ομάδα των μαύρων φεμινιστριών Combahee River Collective.




Μητέρα και κόρη Ντι Μπλάζιο:


Η «χολή» της Αμερικής για την πρώην λεσβία Ντι Μπλάζιο. Στο σκίτσο βάζουν τον Ντι Μπάζιο να φοράει ζαρτιέρες και γόβες:


Και όλα δείχνουν ότι στους αμερικανούς δεν αρέσει αυτή η χαρούμενη απλή οικογένεια με μαύρη σύζυγο και μαύρα παιδιά:


Ζουν σε ένα πολύ συνηθισμένο σπίτι στο Νιού Τζέρσεϊ. Καμμία σχέση με τον προηγούμενο πολυεκατομμυριούχο δήμαρχο της Νέας Υόρκης Bloomberg:






Και ο Ντι Μπλάζιο ήταν επαναστάτης και ακτιβιστής το 1981: