02 Φεβρουαρίου 2014

Ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα


Φύλλο και φτερό κάνουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής το αυτοκίνητο - γιάφκα που εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο. Η αστυνομία δεν αποκλείει το σενάριο οι τρομοκράτες να ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα.


Εκτοξευτήρες, ρουκέτες, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ και σφαίρες έκρυβε στο πίσω μέρος του το ασημί Opel Astra που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι άνδρες της Αστυνομίας ερευνούν το αυτοκίνητο, προκειμένου να εντοπίσουν αποτυπώματα και DNA που θα τους οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το οπλοστάσιο βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, μέσα σε δύο σάκους.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν:

- 1 εκτοξευτήρα RPG
- 4 ρουκέτες
- 4 προωθητικούς μηχανισμούς
- 4 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου
- 4 πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδας
- 3 καλάσνικοφ
- 7 γεμιστήρες καλάσνικοφ
- 2 κοντάκια καλάσνικοφ
- 4 κουτιά με σφαίρες για καλάσνικοφ
- κουκούλες
- γάντια

Οπλα και πυρομαχικά σε αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο έχει κλαπεί την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου από την Κερατέα, ενώ είχε μία πινακίδα κυκλοφορίας στο πίσω μέρος του. Αυτή η πινακίδα είναι κλεμμένη, ενώ δεν έχει δηλωθεί στην Αστυνομία η κλοπή της. Η 1η Ιανουαρίου είναι η πρώτη ημέρα άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού.

Το αυτοκίνητο – γιάφκα έχει εντοπιστεί από τις Αρχές εδώ και περίπου δέκα ημέρες, διάστημα κατά το οποίο το παρακολουθούσαν διαρκώς. Όλες αυτές τις ημέρες, δεν ήρθε κανείς να το παραλάβει από το σημείο.

Έτσι, καθώς οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι είναι επικίνδυνο να είναι σταθμευμένο ένα αμάξι με βαρύ οπλισμό σε κατοικημένη περιοχή, αποφάσισαν να επέμβουν.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε σταθμευμένο έξω από μία μονοκατοικία, στην οποία δεν μένει κανείς εδώ και πέντε χρόνια περίπου. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ασημί Astra δεν βρέθηκε εκεί κατά λάθος, καθώς εκεί δεν θα κινούσε υποψίες.