16 Φεβρουαρίου 2014

Δεν παραδίδουν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί... ξέρετε αυτοί οι ΝΔίτες που διόριζε η ΝΔ - Προειδοποίηση Γεωργιάδη

Την αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η απόφαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να μην παραδώσυν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυϊατρεία. Τα πολυϊατρεία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

"Όσοι κρατήσουν Πολυιατρεία,ας γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της φύλαξης. Κάθε ζημία θα τους καταλογίζεται μέσω των ΔΟΥ τους" προειδοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έως τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων. Τα πολυϊατρεία, θα είναι κλειστά περίπου για ένα μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.


«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», ανέφερε την Κυριαή το πρωί στον ΣΚΑΪ ο  Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι τα νέα πολυϊατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν σε ένα μήνα υπό το νέο καθεστώς και θα λειτουργούν καλύτερα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας « παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως αύριο σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Η αρχή έγινε από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτίριο στη διοίκηση απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

Αύριο στις 9 το πρωί διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο.

Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά προγραμματίζει συγκέντρωση στις 7:30 αύριο το πρωί μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυιατρεία στην Αττική και την επαρχία.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/252130/arnoudai-na-paradosoun-ta-ktiria-ton-poluiatreion-tou-eopuu-oi-giatroi/#ixzz2tVlYR4Vo
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook