08 Φεβρουαρίου 2014

Λαφαζάνης: Μην ακούτε τις μαλακί@ς του Αλέξη... μπορούμε μια χαρά και εκτός ευρώ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε παρέμβασή του σε εκδήλωση της ιστοσελίδας iskra.gr, επαναφέρει το σκηνικό “κόντρας” με την πλειοψηφούσα άποψη του κόμματος μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τσίπρας ότι η θέση της Ελλάδος είναι εντός ευρώ και η πρώτη του δουλειά μόλις βγεί Πρωθυπουργός θα είναι να συζητήσει με την Μέρκελ την αναθεώρηση και όχι το σκίσιμο, του μνημονίου.

Τι είπε:
- Θα πρέπει να υπάρχει εναλλακτική επιλογή εκτός Ευρωζώνης και ότι αυτή η επιλογή θα πρέπει να προβάλλεται στον ελληνικό λαό σαν μία επιλογή που δεν ισοδυναμεί με καταστροφή.

- Οι εκλογές δεν κερδίζονται με γκάλοπ, για να κερδίσεις τις εκλογές πρέπει να ξέρεις τι θα κάνεις την επόμενη ημέρα. «Πρέπει να κερδίσουμε τις εκλογές σε συνειδήσεις μέσα στην κοινωνία. Και εδώ έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα, τόσο στο κατά πόσο ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει την επόμενη ημέρα όσο και για το αν οι εκλογές θα κερδηθούν στις συνειδήσεις των πολιτών.

- Η μάχη δεν κερδίζεται με αναδίπλωση, όταν είσαι γονυκλινής, όταν κάνεις εκπτώσεις και όταν συμβιβάζεσαι με αυτούς που θέλεις να νικήσεις. Βέβαια, πρόσθεσε πως αυτό δε σημαίνει να μην υπάρχει ευελιξία, αλλά το θέμα είναι να μην έχει εκ των προτέρων ναρκοθετηθεί το έδαφος ώστε ο μόνος δρόμος που θα απομένει να είναι η παράδοση.

- «Θέλουμε ένα κόμμα που θα πρωτοστατήσει στη δημιουργία λαϊκών επιτροπών παντού. Έχουμε εγκαταλείψει αυτό που είχαμε ξεκινήσει».

- «Δεν αποτελεί άνοιγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουμε τα αποκαΐδια, τα τετριμμένα του ΠΑΣΟΚ».

Εν συνεχεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτές είναι οι εξής:

-Ακύρωση των μνημονίων

-Να ξεκινήσουν διαδικασίες καταγγελίας της δανειακής σύμβασης

-Να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε κάθε περίπτωση

«Θα πάμε μπροστά και θα νικήσουμε», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

bankwars.gr