22 Φεβρουαρίου 2014

Σαμαράς προς εταίρους: Η Ελλάδα τήρησε τη συμφωνία, σειρά σας

Μήνυμα προς τους εταίρους της Ελλάδας πως η Αθήνα περιμένει να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως η χώρα μας τήρησε το δικό της, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Αυτό πιστεύω ότι θα γίνει από την πλευρά τους, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat», δήλωσε ο κ. Σαμαράς σε συνεργάτες του, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται πως κατά το πρόσφατο Eurogroup στις 17 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του σώματος Γερούν Ντάισελμπλουμ διεμήνυσε πως οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και τυχόν παροχή νέας βοήθειας μπορούν να ληφθούν μετά το καλοκαίρι, καθώς το ισχύον πρόγραμμα στήριξης εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της Αθήνας έως τότε.

Σε παραπλήσιο μήκος κύματος κινήθηκε σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα, ο Οικονομικός και Νομισματικός επίτροπος Όλι Ρεν, δηλώνοντας ότι η συζήτηση για την Ελλάδα θα αρχίσει τον Αύγουστο.

Παράλληλα, ο κ. Ρεν επέρριψε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης στην ελληνική πλευρά, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα.

Πηγή: http://www.skai.gr