23 Φεβρουαρίου 2014

ΞΕΦΤΙΛΑ!! «Στον ύπνο» έπιασε ο Σαμαράς τους υπουργούς του... τους περίμενε επί μισή ώρα έξω απ' το γραφείο!

Πήγε σχεδόν μία ώρα νωρίτερα στο ΥΠΟΙΚ και δεν βρήκε κανέναν

Ούτε οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν έχουν μάθει ακόμα τη συνήθεια του πρωθυπουργού να καταφτάνει νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα στα ραντεβού του.

Η ασφάλεια του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης γνώριζε ότι ο κύριος Αντώνης Σαμαράς θα έρθει στο υπουργείο στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, αλλά βρέθηκαν προ απροόπτου όταν είδαν να καταφτάνει ο πρωθυπουργός στις 17.05, πριν από τους οικοδεσπότες υπουργούς του.

Ανεβαίνοντας στον 6ο όροφο, ο Πρωθυπουργός βρήκε, όμως, κλειστές πόρτες, καθώς ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας είχε φτάσει στο γραφείο του, ούτε και ο Κωστής Χατζηδάκης! Μετά από μερικά λεπτά αμηχανίας, ο κ. Σαμαράς που περίμενε στο σαλονάκι υποδοχής, είχε συζήτηση με δημοσιογράφους που είχαν φτάσει από νωρίς στο υπουργείο, δίνοντας το περίγραμμα των συζητήσεων που θα ακολουθούσαν.

Όσο περνούσε, όμως, η ώρα, τόσο πιο εμφανής γινόταν ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού για τη καθυστέρηση. Τη... λήξη της καθυστέρησης σήμανε η γραμματέας του κ. Στουρνάρα, η οποία άνοιξε το γραφείο του υπουργού Οικονομικών στις 5 και 25, ενώ περίπου 10 λεπτά αργότερα κατέφτασε ασθμαίνοντας και ο υπουργός Οικονομικών για να ξεκινήσει μία προσύσκεψη μεταξύ των δύο ανδρών, έως τις 18.00 όπου σιγά-σιγά κατέφθαναν ο ένας μετά τον άλλον οι οι κ.κ. Σταϊκούρας, Μαυραγάνης, Χατζηδάκης και Γεωργιάδης.

Κάτι ανάλογο συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όταν ο πρωθυπουργός είχε φτάσει δέκα λεπτά νωρίτερα από το αναμενόμενο στο ίδιο κτίριο, για να παραστεί στην συνεδρίαση για την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε όμως νωρίτερα από την ώρα που υπολόγιζαν και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που έχουν επίσης …τη συνήθεια να συγκεντρώνονται έξω από το υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν επειδή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Του Κωστή Πλάντζου
www.protothema.gr/politics/article/355982/ston-upno-epiase-o-samaras-tous-upourgous-tou/