16 Μαρτίου 2014

Σπηλιωτόπουλος: Η διάσπαση της ΝΔ δίνει στον Καμίνη την πρωτιά

Στον Νικήτα Κακλαμάνη χρεώνει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος την πρωτιά του Γιώργου Καμίνη στη σημερινή δημοσκόπηση της ΜRB για τη Real Νews και εμμέσως πλην σαφώς τον καλεί να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα για το καλό της ΝΔ.

Μιλώντας στον Βημα fm, ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ ανέφερε ανάμεσα στα άλλα: «Ο κ. Καμινης μπορεί να φαίνεται στη πρώτη θέση αυτή τη στιγμή επειδή ο δικός μας χώρος είναι διασπασμένος, δεν κατεβαίνουμε με αθροισμένες τις δυνάμεις μας. Ομως έχει το μικρότερο ποσοστό απ´ όλους τους εν ενεργεία δημάρχους. Αυτή η αρνητική αποδοχή φαίνεται και από το 63% των πολιτών που με βάση τη δημοσκόπηση κρίνουν τη θητεία του και το έργο του αρνητικά. Ομως η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των δικών μας δυνάμεων του δίνει σήμερα μια τεχνητή πρωτιά.

Αν η παράταξή μας άθροιζε τις δικές της δυνάμεις η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική και θα υπήρχε η προοπτική νίκης. Η πρωτιά του κ. Καμίνη σήμερα οφείλεται στη δική μας διάσπαση. Εάν ήμασταν ενωμένοι ο κ. Καμινης θα ήταν παρελθόν και δημοσκοπικά».

Σε ερώτηση εάν αυτή η διάσπαση μπορεί να κοστίσει το δήμο στη ΝΔ ο κ. Σπηλιωτοπουλος απάντησε θετικά δίνοντας και την εικόνα του κλίματος που πα επικρατήσει για τον κ. Κακλαμανη στη ΝΔ αν χαθούν οι εκλογές. Παράλληλα όμως ο κ. Σπηλιωτοπουλος καλεί τον Νικήτα Κακλαμάνη να σκεφθεί παραταξιακά και να βάλει πάνω απ´ όλα το καλό της ΝΔ.

«Η διάσπαση αυτή στοιχίζει στην παράταξη. Αυτό είναι προφανές και φαίνεται. Ο Κακλαμάνης είναι ένας έμπειρος πολιτικός, με χρόνια στη ΝΔ και με προσφορά στη παράταξη. Εχει την εμπειρία για να δει τι θα κάνει ,πότε θα το κάνει και πως θα το κάνει για να είναι χρήσιμος και στον εαυτό του και στην παράταξη.

Εγώ έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι αν ήμουν πίσω δημοσκοπικά θα είχα παραιτηθεί για να δώσω αέρα στα πανιά της δικής του υποψηφιότητας. Ο Κακλαμάνης ξέρει ποια είναι η πολιτική κατάσταση της χώρας και του δήμου της Αθήνας. Εγώ είμαι ανοιχτός σε συνεννόηση και συνεργασία. Πιστεύω όμως πάνω απ´ όλα ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή σελίδας στο δήμο και να φύγει η σημερινή δημοτική αρχή και σ´αυτό πρέπει να είμαστε όλοι στοιχισμένοι.

Εμείς δημοσκοπικά κοιτάμε μπροστά και φροντίζουμε πως θα δώσουμε τον αγώνα ενωμένοι. Η Αθήνα μπορεί να βγει με το κεφάλι ψηλά και να ξεπεράσει τη κρίση».

Ο κ. Σπηλιωτοπουλος επανέλαβε ότι ο Γιώργος Καμίνης δεν έχει κάνει κανένα έργο στην Αθήνα και ότι για να καλύψει αυτό το κενό χρησιμοποιεί το life style για να τονώσει το προφίλ του.

«Ο Καμινης χρησιμοποιεί το life style γιατί αλλιώς θα έπρεπε να δείξει το έργο του και έργο δεν υπάρχει. Τα συσσίτια που πλασάρουν κάποιοι ως έργο πρέπει να ξέρετε ότι κοστίζουν περισσότερα χρήματα απ´ αυτά της εκκλησίας. Αντί λοιπόν να κάνει έργα διαφημίζει τις φιλανθρωπίες άλλων κοινωνικών σωματείων».

Απαντώντας δε στις επικρίσεις που δέχθηκε για την άποψη του ότι το έγκλημα στην Αθήνα θα παταχθεί με τον φωτισμό όλης της πόλης πέρασε στην αντεπίθεση. «Οσοι με κατηγορούν δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται στο εξωτερικό. Τι έγινε στη Νέα Υόρκη και τι έκανε ο Ρούντι Τζουλιάνι για να μειώσει την εγκληματικότητα κατά 57%. Το φως παντού σημαίνει ελάχιστο έγκλημα . Σήμερα υπάρχει έγκλημα επειδή υπάρχουν σκοτεινά πάρκα και σκοτεινές γωνιές μέσα στη πόλη».

Τέλος ο κ. Σπηλιωτοπουλος επανέλαβε ότι αν δεν πετύχει ως δήμαρχος θα αποχωρήσει από την πολιτική. «Αν αποτύχω θα κρεμάσω τα παπούτσια της πολιτικής . Ο,τι λέω εγώ το εννοώ».

http://www.iefimerida.gr/node/147269#ixzz2w8jVQeEl