06 Μαρτίου 2014

Βίντεο ντοκουμέντο: Ένοπλος όχλος με σφυροδρέπανα, στην Κριμαία, κυνηγάει και απειλεί τον απεσταλμένο του ΟΗΕ

Bίντεο από τη στιγμή, που σύμφωνα με δημοσιογράφο, ντόπιοι παραστρατιωτικοί στην Κριμαία επιχείρησαν να λιντσάρουν τον απεσταλμέντο του ΟΗΕ στην περιοχή Ρόμπερτ Σέρι, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο Σέρι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τζέιμς Μέιτς, αναγκάστηκε να καταφύγει σε ένα καφενείο για να προστατευτεί από τους παραστρατιωτικούς. Μάλιστα, όπως φαίνεται η ομάδα των ενόπλων είχε στήσει «τείχος» έξω από την πόρτα του καφενείου με σκοπό να εμποδίσει τον απεσταλμένο του ΟΗΕ να βγει από αυτό. Λίγο αργότερα, πάντως, ο κ.Σέρι, φυγαδεύτηκε υπό την προστασία αστυνομικών και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο.

«Αρνήθηκε να πάει μαζί τους όταν ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του, βγήκε έξω και περπάτησε μέχρι που βρήκε το καφενείο. Ζήτησε από τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του ITV να μείνουν μαζί του» ανέφερε σε μήνυμά του ο Μέιτς, ενώ λίγο αργότερα προσέθετε ότι ο Σέρι συμφώνησε να φύγει από την Κριμαία. «Βγήκε από το καφενείο, μπήκε στο αυτοκίνητο που περίμενε, περιστοιχισμένος από ένα πλήθος που φώναζε Πούτιν! Πούτιν!».

Σημειώνεται ότι αρχικά οι πληροφορίες  ήθελαν τον Σέρι, να έχει πέσει θύμα απαγωγής από ενόπλους στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, τη Συμφερούπολη. Ωστόσο, αργότερα, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Γιαν Έλιασον, διέψευσε την είδηση, υποστηρίζοντας ότι ο αξιωματούχος απειλήθηκε, αλλά δεν απήχθη.