28 Μαρτίου 2014

Αναβρασμός αλβανών ζώων σε τέσσερις φυλακές μετά τον θάνατο του δολοφόνου ισοβίτη στο κελί του...

Αναβρασμός επικρατεί την Παρασκευή στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας και Δομοκού από αλβανούς κρατούμενους, μετά τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη κι έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Για τον θάνατο του Καρέλι, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο αλβανός βαρυποινίτης βρέθηκε νεκρός στο κελί του τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ο Καρέλι είχε δολοφονήσει, πριν τρεις ημέρες, τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, Γιώργο Τσιρώνη, πατέρα δύο παιδιών.

Ταυτόχρονα με την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, που είχε τοποθετηθεί μέσα στον χώρο κράτησής του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την παραλαβή του στις φυλακές της Νιγρίτας, σύμφωνα με την αναφορά του διευθυντή των φυλακών, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης.

Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε σε κλίμα μυστικότητας στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών στις 15:30 την Πέμπτη.

Από τα πλάνα στις κάμερες ασφαλείας, καταγράφεται ότι μπήκε στο κελί νεοεισερχομένων, όπως προβλέπει ο κανονισμός των φυλακών για αυτές τις περιπτώσεις, στις 20:30.

Από τις κάμερες, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάλαβαν ότι ο Καρέλι από ένα σημείο και μετά δεν κουνιόταν καθόλου. Φύλακας μπήκε στο κελί του και διαπίστωσε ότι ήταν ακίνητος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε 17 λεπτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αναμένεται ανακοίνωση από το υπ. Δικαιοσύνης για τις συνθήκες θανάτου του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ο αλβανός βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας το απόγευμα της Πέμπτης και κρατείτο στην απομόνωση, για λόγους προστασίας.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως, ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εξωτερικών φρουρών, Αθανάσιο Τούσιο, το σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας παρακολουθείται με κάμερες, οπότε έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις του κρατούμενου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.