29 Απριλίου 2014

Μούγγα τα γατάκια που το "ξεπούλημα" έφερε φόρους κοντά 400 εκ ευρώ! ΟΠΑΠ: Επιστροφή κερδών στην κοινωνία

345 εκ ευρώ φόρους πλήρωσε το 2013 ο ΟΠΑΠ (χώρια τους φόρους επί των καθαρών κερδών) μόνο και μόνο λόγω της αλλαγής του τρόπου φορολόγησης του οργανισμού που δήθεν ξεπούλησε πέρσι η κυβέρνηση όπως μας έλεγαν ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένος... τα λέγαμε πέρσι αλλά η προπαγάνδα δούλευε στο φούλ

Στο πλευρό της κοινωνίας πρόκειται να σταθεί ο ΟΠΑΠ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της εταιρείας παρουσιάζοντας το ρόλο του ΟΠΑΠ στο μέλλον. Όπως τόνισε ο Καμίλ Ζίγκλερ θέλει να γίνει ο ΟΠΑΠ μία εταιρεία πρότυπο στο ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο και να στηρίζει με διαφάνεια την κοινωνία καλύπτοντας κοινωνικές ανάγκες μεγάλης κλίμακας.
Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε σήμερα τρεις σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε Υγεία (χρηματοδότηση για την ανακαίνιση κλινικών των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού), στον Αθλητισμό (ίδρυση δικτύου 250 αθλητικών ακαδημιών ) και στην Εργασία (Προγράμματα υποτροφιών). Η νέα στρατηγική Κοινωνικής Ευθύνης προσανατολίζεται σε πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και εστιάζει στους νέους βασιζόμενη σε τρεις διακριτούς πυλώνες: Υγεία, Αθλητισμός και Εργασία. Επίσης ο κ. Ζίγκλερ εξήγησε ότι στρατηγική της εταιρείας είναι να στηρίξει την ελληνική κοινωνία σήμερα στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία επιλέγοντας να χορηγεί σημαντικά ποσά σε λιγότερες δράσεις που θα αφορούν πολλούς κι όχι μοιράζοντας σε 500 διαφορετικούς μικρά ποσά τα οποία τελικά “χάνονται”.

“Η ΟΠΑΠ αλλάζει, όχι για χάρη της αλλαγής, αλλά για να εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, του αθλητισμού και των νέων. Γινόμαστε ένας πιο αποτελεσματικός εταιρικός πολίτης προς όφελος όλων, σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, “αναθεωρούνται και εξετάζονται την περίοδο αυτή όλα τα μεγάλα συμβόλαια”. Ειδικά για τις αθλητικές χορηγίες ενώ έχουν τεθεί εμπορικά κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης θα χρησιμοποιηθούν και υποχρεωτικές ρήτρες βίας.

Στηρίζοντας την ελληνική οικονομία
Ο κ. Ζίγκλερ χαρακτήρισε τον ΟΠΑΠ ως την εταιρεία με την μεγαλύτερη συνεισφορά φόρων στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι πέρυσι μόνο από την φορολόγηση του 30% επί των μικτών κερδών της εταιρείας απέδωσε 345 εκατ. ευρώ. “Θέλουμε να κάνουμε την ΟΠΑΠ μία διεθνώς ανταγωνιστική εταιρεία που λειτουργεί με αποτελεσματικότητα και επιτυχία και σύμφωνα με τα βέλτιστα πρότυπα και πρακτικές της αγοράς. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούμε να μεταφράσουμε την επιτυχία μας σε μεγαλύτερη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και να έχουμε σημαντικό θετικό αντίκτυπο στις ζωές όσο το δυνατόν περισσότερων νέων ανθρώπων στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές τους ανάγκες σε βάθος χρόνου”.

Τα νέα project
Η ΟΠΑΠ παρουσίασε παράλληλα τις κύριες επιχειρηματικές προτεραιότητες της εταιρείας που περιλαμβάνουν: το In-Store Live Betting που θα ενισχύσει το δίκτυο των πρακτορείων, το νέο Στιγμιαίο Λαχείο που θα εισάγει την ΟΠΑΠ σε ένα νέο τμήμα της αγοράς, το δίκτυο των VLTs που θα προσεγγίσει νέα κοινά και το Online Betting που θα βελτιώσει την εμπειρία των πελατών. Αυτές οι αναπτυξιακές ενέργειες θα υλοποιηθούν με τη δέσμευση της ΟΠΑΠ για άριστες πρακτικές υπεύθυνου παιχνιδιού και θα συμβάλλουν στις επιτυχημένες επιδόσεις της εταιρείας, επιτρέποντάς της να επιστρέφει ακόμα περισσότερα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Το 2014 θα είναι μια χρονιά-σταθμός για την εταιρεία αφού πρόκειται να ξεκινήσουν σημαντικά νέα παιχνίδια, το Ξυστό, τα Λαχεία, το live-betting, το στοίχημα online και στο τέλος του χρόνου τα VLT’s.

Της Άννας Μιχαήλ
news247