29 Απριλίου 2014

"Κεραυνοί" Ψαραντώνη κατά λογοκλέφτη Χατζημαρκάκη

Eντονες προσπάθειες να εξασφαλίσουν τη στήριξη γνωστών καλλιτεχνών κάνουν τελευταία αρκετοί υποψήφιοι, προκειμένου να «πλασαριστούν» σε πλατιές κοινωνικές ομάδες. Ωστόσο, κάποιοι δεν ολοκληρώνουν τη συγκεκριμένη τακτική με επιτυχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και επικεφαλής του κόμματος «Eλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες», Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος...
δίνοντας πολιτική χροιά σε μια συνάντησή του με τον Ψαραντώνη, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του τελευταίου και τη δημόσια παρέμβασή του.

Oλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Χατζημαρκάκης εμφανίστηκε σε εκπομπή τηλεοπτικής ιστοσελίδας της Κρήτης, όπου ανέλυε τις θέσεις του για τις ευρωεκλογές. Δίπλα του κάθησε κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης, ο οποίος βρισκόταν και αυτός στις εγκαταστάσεις του ειδησεογραφικού site. Ο Ψαραντώνης, λοιπόν, βρήκε την ευκαιρία και απηύθυνε προσκλητήριο κοινού αγώνα «για τηφύση και τον πολιτισμό», ενάντια στην καταστροφή τους από τα χημικά όπλα. «Χατζημαρκάκη, σου ζητώ να παλέψεις μαζί μας για να ακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας. Πρέπει να σταματήσουμε το κακό. Οποιος χαλά τη φύση χαλά τον πολιτισμό μας», είπε μεταξύ άλλων, με τον ευρωβουλευτή να απαντά: «Οχι μόνο για τη φύση και τον πολιτισμό (πρέπει να παλέψουμε), αλλά και για τα ριζίτικα, για τα οποία δίνει μεγάλο αγώνα ο Ψαραντώνης ως μια μεγάλη κληρονομιά της ανθρωπότητας». Συνομιλία που το επιτελείο του υποψήφιου ευρωβουλευτή παρουσίασε ως «στήριξη Ψαραντώνη στον Χατζημαρκάκη», γεγονός που προκάλεσε έντονες συζητήσεις και την αντίδραση του δημοφιλούς καλλιτέχνη, ο οποίος με ανακοίνωσή του το διέψευσε κατηγορηματικά.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις μου σε τηλεοπτικό σταθμό σκοπό είχαν να καταδείξουν τη θέση και τον σεβασμό μου για το περιβάλλον και συγκεκριμένα την αγωνία και την ανησυχία μου για τους κινδύνους από την επιχειρούμενη καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου. Σε καμία περίπτωση δεν παρείχαν στήριξη στις επικείμενες εκλογές σε κανέναν υποψήφιο και σε καμία πολιτική παράταξη. Παρακαλώ πολύ να ανακληθούν άμεσα οι σχετικές υποκείμενες ερμηνείες τους. Για μένα υπάρχει μόνο η φύση, ο πολιτισμός και η μουσική», ήταν η αιχμηρή παρέμβασή του.