03 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Μιχελάκης: Αστείες οι ιστορίες για θύλακες-Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή

Διαχώρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τη Νέα Δημοκρατία από τη Χρυσή Αυγή, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις για ακροδεξιούς «θύλακες» στο κόμμα. Όπως ανέφερε στο Mega ο κ. Μιχελάκης, τα γεγονότα δείχνουν ότι στελέχη της ΧΑ είναι στη φυλακή και οι διωκτικές αρχές βρίσκονται στη μέση μιας έρευνας.

«Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα γεγονότα από τις προσωπικές απόψεις του καθενός. Τα γεγονότα είναι ότι, αυτή τη στιγμή, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται υπό κατηγορία, κάποιοι είναι υπό κατηγορία προφυλακισμένοι, κάποιοι είναι υπό κατηγορία εκτός, υπάρχουν συγκεκριμένοι φάκελοι οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές εξακολουθούν και κάνουν μια έρευνα που δεν έχει ολοκληρωθεί» ανέφερε.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε αστείες τις όποιες ιστορίες για «θύλακες» εντός της ΝΔ, λέγοντας: «Ύστερα από κάποια γεγονότα που συνέβησαν, ειδικά μετά την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όλες οι υποθέσεις συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης. Η ιστορία με τη Χρυσή Αυγή πολιτικά ξεκίνησε από τη Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, όταν κάποιοι στο πολιτικό σκηνικό δεν ήξεραν τη λέξη Χρυσή Αυγή, δεν έβγαινε από το στόμα τους η παραμικρή λέξη γιατί θεωρούσαν ότι είναι μία υπόθεση η οποία κάνει προεκλογικά -πριν από τις εκλογές του 2012- ζημιά στη ΝΔ. Οι προσπάθειες που γίνονται να πουν για τη ΝΔ και δήθεν θύλακες κλπ., είναι αστείες ιστορίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή

Έντονη αντιπαράθεση, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και τον τέως γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επικαλείται τη λάσπη της Χρυσής Αυγής, ταυτίζεται μαζί της και υιοθετεί τις αθλιότητές της για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Υπογράμμισε την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού, που -όπως υποστήριξε- δεν γνώριζε τίποτα, ενώ στήριξε και τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι, είπε, μπήκαν μπροστά στις προσπάθειες να αναδειχθεί ο πραγματικός ρόλος και λειτουργία της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τη λάσπη της Χρυσής Αυγής, την υιοθετεί και την έχει βάλει στον ανεμιστήρα. Εσάς θα πάρει η μπάλα. Μαζί πηγαίνατε, χεράκι - χεράκι και στις ψηφοφορίες και στην τακτική και στην φρασεολογία. Ταυτίζεστε με αυτούς. Αυτό θα μείνει στην ιστορία ως το πιο μελανό σημείο» τόνισε και πρόσθεσε: «Στο διάλογο που δημοσιοποιήθηκε γίνεται σαφές ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα. Το αγνοείτε για ψηφοθηρικούς λόγους και είναι ντροπή να ταυτίζεστε με αυτές τις θέσεις».

Ο κ. Λαφαζάνης νωρίτερα έκανε λόγο για βαρύτατες ευθύνες του Πρωθυπουργού και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση για να πάει η χώρα σε άμεσες εκλογές.

«Η Χρυσή Αυγή ήθελε να προκαλέσει απλώς πολιτικό θόρυβο, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικαλείται την λάσπη και τη χρησιμοποιεί, την έβαλε στον ανεμιστήρα για πολιτικές σκοπιμότητες. Εσάς θα πάρει η μπάλα όταν ταυτίζεστε μαζί της. Χεράκι- χεράκι πάτε, και στη φρασεολογία και στην τακτική της και υιοθετείτε τη λάσπη εναντίον αυτών που μπήκαν μπροστά από την κυβέρνηση εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ζητάτε την παραίτηση δύο υπουργών που μπήκαν μπροστά και παίρνετε τη λάσπη της Χρυσής Αυγής» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Ταυτίζεστε με αυτούς και αυτό θα μείνει στην ιστορία ως το πιο μελανό σημείο».

«Από τον διάλογο γίνεται σαφές ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα και η αντίδρασή του ήταν άμεση. Τα αγνοείτε, όμως, αυτά σκόπιμα, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Είναι ντροπή να ταυτίζεστε με αυτούς» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.