16 Μαΐου 2014

Ρόμπα τον έκανε ο Φερχόφστατ: "Οι δημόσιες τράπεζες στην Ελλάδα έδιναν δάνεια και στον ΣΥΡΙΖΑ»

Στο debate των πέντε υποψηφίων για την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου χαρακτηριστική ήταν η σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον Γκι Φέρχοφσταντ από τους Φιλελεύθερους και Δημοκράτες με τον Αλέξη Τσίπρα της Αριστέρας αναφορικά με τα κόμματα στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας στις τοποθετήσεις του για τη δημοσιονομική πειθαρχία κατηγόρησε τον Γκι Φερχόφστατ λέγοντας πως οι ιδεές του είναι αυτές που οδήγησαν στην κρίση και στη φούσκα στις ΗΠΑ. Όσον αφορά στην τραπεζική κρίση επιτέθηκε ξανά στον κ. Φερχόφστατ λέγοντας πως έχει μείνει άναυδος που ο αντίπαλός του υπερασπίστηκε τα προγράμματα διάσωσης των τραπεζών, λέγοντας ο κ. Τσίπρας πως αυτό το βάρος θα το πληρώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Κι αυτό το τελευταίο ήταν μάλλον εκείνο που εξόργισε τον Γκι Φερχόφστατ και σε πολύ έντονο ύφος του απάντησε πως για την κρίση στην Ελλάδα δεν φταίει η Ευρώπη αλλά τα κόμματα που κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί ο κ. Φερχόφστατ και πέρα από τα δύο προηγούμενα κόμματα που έχουν λάβει δάνεια από τις τράπεζες, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα άφησε αιχμές και για το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης έχει λάβει από τράπεζες, λέγοντας χαρακτηριστικά οι τράπεζες ήταν δημόσιες και χρηματοδοτούσαν τα κόμματα όπως και το δικό σας".

Ο κ. Τσίπρας πάντως δεν έκανε χρήση του τζόκερ για να απαντήσει στον Γκι Φερχόφστατ.