25 Μαΐου 2014

ΑΜΑ ΒΡΩΜΑΣ ΣΚΟΡΔΙΛΑ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ-Ερντογάν:«Ενσωματωθείτε, μην αφομοιωθείτε» το μήνυμά του στους Τούρκους της Γερμανίας

Λάβρος κατά των επικριτών του, των διαδηλωτών και των γερμανικών ΜΜΕ εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός

«Ενσωματωθείτε, μην αφομοιωθείτε» ήταν το βασικό μήνυμα που έστειλε στους Τούρκους της Γερμανίας ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στην Κολωνία το απόγευμα του Σαββάτου.

«Αφομοίωση; Όχι. Το έχω πει και το ξαναλέω. Δεν θα διακινδυνεύσουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία και την κουλτούρα μας» ήταν η χαρακτηριστική φράση του τούρκου πρωθυπουργού

Στην ομιλία του ο Ερντογάν αναφέρθηκε καε σε όσα συνέβησαν μετά την τραγωδία στη Σόμα με τους εκατοντάδες νεκρούς ανθρακωρύχους κατηγορώντας τους επικριτές της κυβέρνησης του τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό για «ψέματα και λασπολογία».

Χαρακτήρισε «μαύρη προπαγάνδα» όσων θέλουν το κακό της Τουρκίας τα όσα του καταλογίζουν ότι είναι δικτάτορας και ότι δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου.

Επέμεινε στη γραμμή της υπεράσπισης της τουρκικής αστυνομίας επαναλαμβάνοντας ότι οι διαδηλώσεις στις οποίες υπήρξαν δύο νεκροί ήταν «τρομοκρατικές πράξεις».

Από την κριτική του Ερντογάν δεν ξέφυγαν και τα γερμανικά ΜΜΕ τα οποία κατηγόρησε ότι τον προσέβαλαν με όσα έγραψαν μετά την τραγωδία στη Σόμα αναφερόμενος έμμεσα σε άρθρο του Spiegel στο οποίο ανθρακωρύχος δήλωσε ότι «θα έπρεπε να πάει στο διάολο».