03 Μαΐου 2014

BINTEO-Ο Χριστόδουλος Ξηρός πίσω από την έκρηξη στο ΑΤ Ιτέας - Ταυτοποιήθηκε το DNA του

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την αποστολή του δέματος στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν - κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι του Σαββάτου οι αστυνομικοί ανίχνευσαν το dna του Χ.Ξηρού στον εκρηκτικό μηχανισμό που έστειλαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το dna έχει ανιχνευτεί στην συνδεσμολογία της βόμβας, γεγονός που δείχνει ότι ο Χ.Ξηρός έχει άμεση σχέση με την κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού.

Για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία, η ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποίησε αντικείμενα και γενετικό κώδικα που χρησιμοποίησε ο Ξηρός για να έρθει από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή η οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς» με προκήρυξη τους ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας.