25 Ιουνίου 2014

Πάλι εμείς θα πληρώσουμε τις αυξήσεις 40% που έδωσαν οι δικαστές στον εαυτόν τους

Αφού δεν βρίσκει άλλους εύκολους τρόπους το ΥΠΟΙΚ θα μας κάτσει κανα φόρο ΣτΕ... δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κόβουν το 500άρικο που χαρίζουν στους δικαστές δήθεν για να αγοράζουν βιβλία κάθε μήνα... Δουλευόμαστε; Τι ποιο εύκολο από το να τους πούνε αποζημίωση βιβλιοθήκης μόνο με αποδείξεις αγοράς βιβλίων...

ΥΠΟΙΚ: Δημοσιονομικό κενό και νέα μέτρα μετά τις δικαστικές αποφάσεις

Τρόπους αντιμετώπισης των αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν κλάδους εργαζόμενων, αναζητούν στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΥΠΟΙΚ, η δικαίωση όλων των κλάδων των ειδικών μισθολογίων του δημόσιου μπορεί να προκαλέσει δημοσιονομικό κενό άνω του 1 δισ. το οποίο πρέπει να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα.

Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι θα εξετάσουν συνολικά το θέμα της εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφήνοντας παράθυρο για μια συνολική διευθέτηση του ζητήματος αυτού.

Άλλοι κυβερνητικές κύκλοι μίλαγαν δε για «αδικίες» ανάμεσα στην δικαίωση των δικαστικών για τους οποίους υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, αλλά και για τη συνταγματικότητα των αποφάσεων για παράδειγμα στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνεται ότι με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμόζονται μόνο για όσους προσφεύγουν και δικαιώνονται, και όχι για όλους όσους αφορά το θέμα.

Το θέμα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και η τριμερής.

Θέμα αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων έθεσε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών.

«Οι δυνατότητες του προϋπολογισμού είναι πεπερασμένες» δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

«Πρέπει να σεβόμαστες τις αποφάσεις μάς αρέσουν δεν μας αρέσουν... » σημείωσε η αναπληρώτρια γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/260780/upoik-dimosionomiko-keno-kai-nea-metra-meta-tis-dikastikes-apofaseis-/#ixzz35doVjx3F
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook