29 Ιουνίου 2014

Το... ραντεβού Μέρκελ- Σαμαρά στον τελικό του Μουντιάλ και η πρόσκληση στον Τσίπρα που κάνει τον δύσκολο

[Αλέξη δεν πιστεύω να προδώσεις τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ που μπουκοτάρουν το μουντιάλ]

Ο λόγος της συνάντησής τους ήταν βέβαια πολύ πιο σοβαρός, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι ηγέτες που βρέθηκαν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ήταν εκτός του ποδοσφαιρικού κλίματος των ημερών. Οι συζητήσεις για το Μουντιάλ λοιπόν έδωσαν και πήραν, με την Ανγκελα Μέρκελ να δίνει...
ραντεβού στον τελικό με τον Αντώνη Σαμαρά. Αγώνα για τον οποίο πήρε επίσημη πρόσκληση και ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι Γερμανοί ρωτούσαν τον πρωθυπουργό αν θα πάει στη Βραζιλία για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Κόστα Ρίκα και εκείνος τους απάντησε ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν θα πάει, αλλά μπορεί να ταξιδέψει για τον τελικό. Πήρε όμως... πληρωμένη απάντηση από τους Γερμανούς, που του αποκριθήκαν: «Ε τότε θα υπάρξει άλλη μία συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στη Βραζιλία, γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε κι εμείς στον τελικό», σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη.

Πάντως, πρόσκληση για τον τελικό του Μουντιάλ έλαβε και ο κ. Τσίπρας, από την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία προσκάλεσε επίσης τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την Ανγκελα Μέρκελ και τον βασιλιά της Ολλανδίας μεταξύ άλλων ηγετών χωρών των οποίων οι ομάδες παίζουν στο Μουντιάλ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως σκέφτεται να μην ταξιδέψει στη Βραζιλία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξαιτίας των διαδηλώσεων στις οποίες χύθηκε αίμα για τα υπέρμετρα ποσά που δαπανήθηκαν για τη διοργάνωση του Μουντιάλ.